Risotto cremos cu roșii și mozzarella
Risotto cremos cu roșii și mozzarella, un orez pufos, lipicios, aromat cu busuioc proaspăt - o rețetă ușoară și rapidă, inspirată din bucătăria italiană.
Preparare5 minutes mins
Gătire25 minutes mins
Timp total30 minutes mins
Categorie: Feluri de baza
Cuisine: Italiana
Porții: 4
Calories: 486kcal
- 15 g unt
- 2 linguri ulei de măsline
- 3 căței de usturoi
- câteva frunze de busuioc
- 400 g roșii cherry
- 300 g orez Carnaroli/Arborio/Risotto
- 800 ml supă de legume sau de pui sau apă
- 200 g mozzarella
- sare și piper
Într-o tigaie puneți să se încălzească untul și uleiul de măsline. Căliți pentru câteva secunde usturoiul trecut prin presă.
Tăiați roșiile cherry jumătăti și le puneți în tigaie împreună cu o crenguță de busuioc. Prăjiți până când roșiile se înmoaie puțin.
Adăugați orezul și condimentați cu sare și piper. Amestecați 30 de secunde ca să absoarbă din sucul de roșii și untul din tigaie.
Începeți să adăugați câte un polonic de supă fierbinte pe rând, lăsați orezul să absoarbă lichidul, abia apoi adăugați din nou. Procedați așa până încorporați toată supa și amestecați des.
Gătiți până când boabele de orez se umflă și capătă consistența perfectă (aproximativ 15-20 de minute).
Stingeți focul, presărați mozzarella peste risotto, lăsați-o să se topească încet și serviți imediat cu frunze de busuioc proaspăt.
Calorii: 486kcal | Carbohidrați: 68g | Proteine: 18g | Grăsimi: 15g | Colesterol: 48mg | Fibre: 2g | Zahăr: 5g | Vitamina A: 1344IU | Calciu: 289mg