Go Back
+ servings
smantana vegetala de caju reteta de post
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 1 vote

Smântână de caju - rețeta de smântână sănătoasă de post sau vegetală

Cum să faci smântână de caju în 5 minute cu ingrediente simple și naturale. O alternativă vegană foarte versatilă pentru produsele lactate.
Preparare5 minutes
hidratare8 hours
Timp total8 hours 5 minutes
Categorie: Cum se face?
Cuisine: internationala
Porții: 300 g smântână de caju
Calories: 1111kcal

Ingrediente

  • 200 g caju crud, nesărat
  • 100-150 ml apă plată rece
  • sucul de la ½ de lămâie
  • sare - după gust

Mod de preparare

  • Puneți nucile într-un castron și turnați peste ele apă rece cât să le acopere foarte bine. Lăsați-le la hidratat 8 ore sau peste noapte.
    apa turnata in castron transparent peste nuci caju
  • A doua zi, scurgeți nucile de apa în care au stat, le clătiți sub jet de apă rece și le puneți în blender. Turnați 100 ml de apă proaspătă, adăugați sarea și sucul de lămâie și mixați până când obțineți o pastă cremoasă și omogenă.
    ncui caju pasate cu un blender de mana in recipient de sticla transparenta
  • În funcție de preferințe sau de preparatul la care vreți să o folosiți, puteți face smântâna mai fermă sau mai fluidă, de consistența unui sos. Dacă o doriți mai fluidă, mai adăugați 20-50 ml de apă și mixați scurt.
    lingura de lemn cu smantana de caju cu consistenta ferma
  • Păstrați smântâna de caju la frigider, într-un recipient cu capac pentru 3 zile.
    smantana de caju pastrata in borcan de sticla cu capac rosu

Video

Notă

  • dacă ați uitat să puneti caju la hidratat, le puteți fierbe pentru 15-20 de minute, le lăsați să se răcorească puțin, apoi le mixați
  • adaugați ingrediente suplimentare după gustul vostru dacă vreți să schimbati aroma
  • puteți mixa nucile caju cu un blender cu stativ, cu un tocător electric, la robot sau cu un blender de mână. Veți obține o textură mai fină sau mai puțin fină în funcție de performanța aparatului și de cât de mult mixați. Eu am ales să prezint rețeta folosind blenderul de mână pentru că probabil nu toată lumea are robot sau un blender puternic cu stativ.
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!

Nutrition

Calorii: 1111kcal | Carbohidrați: 62g | Proteine: 37g | Grăsimi: 88g | Fibre: 7g | Zahăr: 12g | Vitamina A: 1IU | Calciu: 75mg