Supă cremă de țelină - rețeta de post
Această rețetă de supă cremă de țelină este atât de ușor de făcut, cremoasă și ușoară. E gata în mai puțin de 30 de minute, e o mâncare de post ieftină și sănătoasă.
Preparare5 minutes mins
Gătire25 minutes mins
Timp total30 minutes mins
Categorie: Supe si ciorbe
Cuisine: internationala
Porții: 6
Calories: 175kcal
- 1 kg țelină rădăcină
- 1 rădăcină de pătrunjel sau păstârnac
- 1 ceapă uscată mare
- 4-5 caței de usturoi
- 2 foi de dafin
- 100 g smântână de caju
- 2 linguri de ulei de măsline
- 1 linuriță oregano uscat
- sucul de la ½ de lămâie
- fulgi de chilli - opțional
- sare și piper - după gust
Curățați legumele și le tăiați cuburi de dimensiuni egale. Puneți toate legumele, inclusiv usturoiul întreg, într-o oală, turnați 2 litri de apă și adăugați frunzele de dafin și un praf de sare.
Fierbeți legumele 20-35 de minute la foc mediu până când țelina este moale. Îndepăratați frunzele de dafin și pasați legumele cu un blender de mână până când obțineți o cremă omogenă.
Adăugați smântâna de caju, suc de lămâie, oregano și puțin ulei de măsline. Potriviți gustul de sare și piper și amestecați să se combine.
Serviți supa caldă, cu crutoane de pâine, fulgi de chilli și pătrunjel proaspăt.
- Dacă doriți o supă cu gust mai bogat și cu mai multe vitamine, puteți folosi pentru fierbere un stock de legume în loc de apă. Dacă nu țineți post, puteți folosi chiar și un stock de pui, de exemplu.
- De asemenea, dacă nu țineți post, puteți înlocui smântâna de caju cu o smântână lichidă pentru gătit sau cu smântână fermentată (acră) mai grasă, cu peste 25% grăsime.
- Tot pentru cei care nu țin post, supa de țelină se poate servi cu cuburi de brânză sau cu fâșii de bacon sau șunculiță crocantă, ca la supa cremă de năut.
Calorii: 175kcal | Carbohidrați: 23g | Proteine: 6g | Grăsimi: 8g | Fibre: 4g | Zahăr: 4g | Vitamina A: 1IU | Calciu: 86mg