Go Back
+ servings
supa crema de telina
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 1 vote

Supă cremă de țelină - rețeta de post

Această rețetă de supă cremă de țelină este atât de ușor de făcut, cremoasă și ușoară. E gata în mai puțin de 30 de minute, e o mâncare de post ieftină și sănătoasă.
Preparare5 minutes
Gătire25 minutes
Timp total30 minutes
Categorie: Supe si ciorbe
Cuisine: internationala
Porții: 6
Calories: 175kcal

Ingrediente

  • 1 kg țelină rădăcină
  • 1 rădăcină de pătrunjel sau păstârnac
  • 1 ceapă uscată mare
  • 4-5 caței de usturoi
  • 2 foi de dafin
  • 100 g smântână de caju
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • 1 linuriță oregano uscat
  • sucul de la ½ de lămâie
  • fulgi de chilli - opțional
  • sare și piper - după gust

Mod de preparare

  • Curățați legumele și le tăiați cuburi de dimensiuni egale. Puneți toate legumele, inclusiv usturoiul întreg, într-o oală, turnați 2 litri de apă și adăugați frunzele de dafin și un praf de sare.
    rădăcină de țelină tăiată cu cuțitul în cuburi pe un tocător de lemn
  • Fierbeți legumele 20-35 de minute la foc mediu până când țelina este moale. Îndepăratați frunzele de dafin și pasați legumele cu un blender de mână până când obțineți o cremă omogenă.
    supă albă în oală, pasată cu un blender de mână
  • Adăugați smântâna de caju, suc de lămâie, oregano și puțin ulei de măsline. Potriviți gustul de sare și piper și amestecați să se combine.
    smântână de caju adăugătă cu lingurița în oala cu supă albă de țelină
  • Serviți supa caldă, cu crutoane de pâine, fulgi de chilli și pătrunjel proaspăt.
    supa crema de telina

Video

Notă

  • Dacă doriți o supă cu gust mai bogat și cu mai multe vitamine, puteți folosi pentru fierbere un stock de legume în loc de apă. Dacă nu țineți post, puteți folosi chiar și un stock de pui, de exemplu.
  • De asemenea, dacă nu țineți post, puteți înlocui smântâna de caju cu o smântână lichidă pentru gătit sau cu smântână fermentată (acră) mai grasă, cu peste 25% grăsime.
  • Tot pentru cei care nu țin post, supa de țelină se poate servi cu cuburi de brânză sau cu fâșii de bacon sau șunculiță crocantă, ca la supa cremă de năut.
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!

Nutrition

Calorii: 175kcal | Carbohidrați: 23g | Proteine: 6g | Grăsimi: 8g | Fibre: 4g | Zahăr: 4g | Vitamina A: 1IU | Calciu: 86mg