Go Back
+ servings
placinta cu branza sarata si ceapa verde
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 1 vote

Plăcintă cu brânză sărată, ceapă verde și mărar

Rețeta tradițională de plăcintă cu brânză sărată, ceapă verde și mărar, într-o prezentare frumoasă și apetisantă, atât de ușor de făcut, cu foi subțiri, cumpărate.
Preparare20 minutes
Gătire50 minutes
Timp total1 hour 10 minutes
Categorie: Aperitive
Cuisine: Romaneasca
Porții: 10
Calories: 503kcal

Ingrediente

pentru o tavă rotundă de 28 cm

  • 400 g foi subțiri de plăcintă 1 pachet
  • 100 g unt cu 82% grăsime topit și răcit
  • 5 ouă mărime M
  • 400 g telemea sau Feta
  • 200 g cremă de brânză sau brânză de vaci, cottage cheese, etc
  • 100 g cașcaval
  • 200 ml smântână
  • 1 legătură ceapă verde doar frunzele
  • ½ legătură mărar
  • sare după gust dacă mai e nevoie
  • ½ linguriță piper macinat
  • ½ linguriță nucșoară rasă

deasupra

Mod de preparare

  • Într-un castron mare, radeți brânzeturile tari, apoi adăugați brânza de vaci, mărarul și frunzele de ceapă verde tăiate mărunt, ouăle bătute, iaurtul și condimentele. Omogenizați.
    castron cu umplutura de branza, oua si verdeturi pentru placinta
  • Numărați foile din pachet ca să știți cum împărțiți umplutura. Vom suprapune câte 2 foi. Foile care stau, păstrați-le acoperite pentru că se usucă foarte repede.
    foi subtiri de placinta numarate
  • Ungeți o foaie de plăcintă cu unt topit. Peste ea așezați încă o foaie. Puneți umplutura de brânză din loc în loc și încrețiți foile ca o armonică sau ca un evantai.
    cum se incretesc foile pentru placinta creata cu branza
  • Procedați la fel până terminați foile și umplutura. Pe măsură ce încrețiți foile, le așezați în tavă, circular, pornind dinspre exterior spre interior.
    foi de placinta cu umplutura de branza asezate in tava rotunda
  • Într-un vas puneți toate ingredientele pentru amestecul de turnat deasupra și omogenizați cu un tel de mână. Dacă v-a mai rămas unt topit, puneți-l tot aici. Turnați amestecul peste plăcintă insistând să intre și pe la margini, și prin colțuri. Deasupra presărați semințele de negrilică.
    amesteca de ouă și iaurt turnat peste plăcinta sărată
  • Coaceți plăcinta în cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru 40-50 de minute sau până când e bine rumenită deasupra. Pentru cuptoarele electrice - căldură sus și jos, fără ventilație. La cuptoarele pe gaz, folosiți treapta medie.
    placinta in tava rotunda bagata in cuptor
  • Lăsați plăcinta să se răcească în tavă timp de 20 de minute înainte să o tăiați.
    placinta scoasa din cuptor

Video

Notă

  • Nu căliți ceapa verde! Este atât de fragedă încât se va găti perfect în cuptor.
  • Când ungeți foile cu unt, nu exagerați pentru că untul în exces poate face foile prea grase și grețoase.
  • În general pachetele cumpărate conțin 12 foi de plăcintă. Avem nevoie de straturi de câte 2 foi. Dacă găsiți în pachet foi rupte, nu le aruncați! Combinați-le cu foi mai întregi, ca să le puteți folosi.
  • Dacă aveți mai multe sau mai puține foi în pachet, nu e nicio problemă, adaptați straturile. Plăcinta va fi de asemenea foarte gustoasă.
  • Plăcinta cu brânză sărată și ceapă verde este foarte gustoasă când este ușor călduță, cam la 30-40 de minute după ce o scoateți din cuptor. Aromele au timp să se așeze, iar umplutura se va întări suficient încât să puteți tăia felii frumoase.
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!

Nutrition

Calorii: 503kcal | Carbohidrați: 26g | Proteine: 17g | Grăsimi: 37g | Colesterol: 216mg | Fibre: 1g | Zahăr: 3g | Vitamina A: 1096IU | Calciu: 356mg