Mâncare de năut cu bulgur și măsline
O rețetă de post echilibrată și plină de nutrienți: mâncare de năut cu bulgur și măsline. E gata în 30 de minute, savuroasă și sățioasă!
Preparare5 minutes mins
Gătire25 minutes mins
Timp total30 minutes mins
Categorie: Retete de post
Cuisine: Romaneasca
Porții: 4
Calories: 292kcal
- 2 linguri ulei
- 1 ceapă uscată
- 1 morcov
- 1 ardei kapia
- 130 g bulgur
- 240 g năut fiert năutul dintr-o conservă de 400 g
- 80 g măsline fără sâmburi
- 360 ml supă de legume
- 250 ml suc de roșii
- sare și piper
- pătrunjel proaspăt
Tăiați legumele cuburi și le căliți în uleiul încins până când se înmoaie puțin iar ceapa devine ușor translucidă.
Puneți apoi bulgurul și căliți-l împreună cu legumele pentru 1-2 minute.
Adăugați apoi năutul fiert, măslinele și turnați supa. Potriviți gustul de sare și piper. Lăsați mâncarea să se gătească la foc mic, sub capac, cam 10-12 minute.
Când bulgurul e fiert și a absobit supa din tigaie, turnați sucul de roșii. Dacă mai e nevoie de lichid, mai adăugați supă sau apă. Lăsați mâncarea să mai fiarbă încă 5 minute.
Stingeți focul, presărați pătrunjelul tocat mărunt și lăsați mâncarea să se aromatizeze sub capac timp de 5 minute înainte de servire.
Mâncarea de năut cu bulgur și măsline e bună și caldă, dar și rece, așa că e ideală și pentru caserola cu pachetul pentru serviciu.
Calorii: 292kcal | Carbohidrați: 53g | Proteine: 11g | Grăsimi: 6g | Fibre: 14g | Zahăr: 10g | Vitamina A: 5677IU | Calciu: 77mg