Go Back
+ servings
cartofi la tavă gătiți la cuptor
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 10 votes

Cartofi la cuptor crocanți și aromați- cea mai bună rețetă

Cartofi la cuptor, o rețetă simplă și delicioasă. Cu doar 3 linguri de ulei, veți avea cei mai buni cartofi crocanți și aromați.
Preparare10 minutes
Gătire45 minutes
Timp total55 minutes
Categorie: Retete de post
Cuisine: Romaneasca
Porții: 4
Calories: 273kcal

Ingrediente

  • 1,5 kg cartofi roz
  • 3 linguri ulei de măsline
  • 3 lingurițe sare grunjoasă
  • 1 linguriță piper
  • 1 linguriță boia dulce
  • 1 linguriță usturoi pudră
  • 1 linguriță cimbru uscat
  • 1 linguriță oregano
  • 1 linguriță rozmarin

Mod de preparare

  • Spălați cartofii și uscați-i cu șervete de hârtie, apoi tăiați-i jumătăți sau sferturi, în funcție de mărime. 
  • Puneți cartofii într-un vas încăpător cu capac. Peste cartofi puneți 3 linguri de ulei de măsline.
  • Așezați capacul și mișcați vasul astfel încât cartofii să se amestece și să se îmbrace într-o peliculă de ulei.
  • Presărați acum toate condimentele peste feliile de cartofi unse cu ulei.
  • Puneți din nou capacul și agitați vasul astfel încât condimentele să se distribuie uniform.
  • Răsturnați cartofii într-o tavă, peste hârtie de copt și dați-i la cuptor, la o temperatură de 200 de grade, timp de 45-50 de minute. Cuptorul să fie preîncălzit!
  • Serviți cartofii la cuptor ca atare, într-o zi de post, alături de murături sau de o salată verde. Sau pot fi o garnitură perfectă lângă orice fel de carne.

Video

Notă

  • Puteți îndepărta coaja cartofilor, dacă doriți, dar mie cartofii la cuptor mi se par mai gustoși dacă sunt gătiți cu tot cu coajă.
  • Încercați să tăiați feliile de cartofi la aproximativ aceeași dimensiune ca să se gătească toți odată.
  • Asigurați-vă că cuptorul este bine încins înainte de a băga tava cu cartofi.
  • Coacerea este influențată de tipul cuptorului. În ultimele 10-15 minute urmăriți cartofii și lăsați-i în cuptor până când devin aurii cu urme frumoase de rumenire.
  • Înțepați cu furculița 1-2 felii ca să vă asigurați că sunt bine copți.
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!

Nutrition

Calorii: 273kcal | Carbohidrați: 60g | Proteine: 7g | Grăsimi: 1g | Fibre: 7g | Zahăr: 5g