Cartofi la cuptor crocanți și aromați- cea mai bună rețetă
Cartofi la cuptor, o rețetă simplă și delicioasă. Cu doar 3 linguri de ulei, veți avea cei mai buni cartofi crocanți și aromați.
Preparare10 minutes mins
Gătire45 minutes mins
Timp total55 minutes mins
Categorie: Retete de post
Cuisine: Romaneasca
Porții: 4
Calories: 273kcal
- 1,5 kg cartofi roz
- 3 linguri ulei de măsline
- 3 lingurițe sare grunjoasă
- 1 linguriță piper
- 1 linguriță boia dulce
- 1 linguriță usturoi pudră
- 1 linguriță cimbru uscat
- 1 linguriță oregano
- 1 linguriță rozmarin
Spălați cartofii și uscați-i cu șervete de hârtie, apoi tăiați-i jumătăți sau sferturi, în funcție de mărime.
Puneți cartofii într-un vas încăpător cu capac. Peste cartofi puneți 3 linguri de ulei de măsline.
Așezați capacul și mișcați vasul astfel încât cartofii să se amestece și să se îmbrace într-o peliculă de ulei.
Presărați acum toate condimentele peste feliile de cartofi unse cu ulei.
Puneți din nou capacul și agitați vasul astfel încât condimentele să se distribuie uniform.
Răsturnați cartofii într-o tavă, peste hârtie de copt și dați-i la cuptor, la o temperatură de 200 de grade, timp de 45-50 de minute. Cuptorul să fie preîncălzit!
Serviți cartofii la cuptor ca atare, într-o zi de post, alături de murături sau de o salată verde. Sau pot fi o garnitură perfectă lângă orice fel de carne.
- Puteți îndepărta coaja cartofilor, dacă doriți, dar mie cartofii la cuptor mi se par mai gustoși dacă sunt gătiți cu tot cu coajă.
- Încercați să tăiați feliile de cartofi la aproximativ aceeași dimensiune ca să se gătească toți odată.
- Asigurați-vă că cuptorul este bine încins înainte de a băga tava cu cartofi.
- Coacerea este influențată de tipul cuptorului. În ultimele 10-15 minute urmăriți cartofii și lăsați-i în cuptor până când devin aurii cu urme frumoase de rumenire.
- Înțepați cu furculița 1-2 felii ca să vă asigurați că sunt bine copți.
Calorii: 273kcal | Carbohidrați: 60g | Proteine: 7g | Grăsimi: 1g | Fibre: 7g | Zahăr: 5g