Tăiați șunca și ardeiul gras în cuburi de aprox. 1 cm. Brânza o dați pe răzătoare, verdeața, ciupercile și măslinele le tăiați mărunt.
Puneți ouăle într-un castron și le mixați până se deschid la culoare și își măresc volumul. Incorporați uleiul, turnând puțin câte puțin, apoi laptele și iaurtul.
Într-un alt vas amestecați făina cu praful de copt, sarea și restul condimentelor. Cu un tel de mână încorporați amestecul de făină în cel de ouă pregătit mai devreme.
În această compoziție puneți toate ingredientele tăiate: șunca, măslinele, brânza, legume, etc. Amestecați să încorporeze uniform.
Turnați amestecul în tava tapetată cu ulei și făină sau cu hârtie de copt. Dați tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade.
Checul e gata cam în 40-45 de minute, când e închegat și rumenit frumos. Faceți testul cu o scobitoare înfiptă în centrul checului ca să vă asigurați că e bine copt.
Notă
Nu adăugați prea multe ingrediente apoase (roșii, dovlecei cruzi, ciuperci necălite) pentru că pot înmuia compoziția.
Bateți ouăle bine – acest pas ajută la obținerea unei texturi aerate.
Nu amestecați excesiv compoziția după ce adăugați făina, ca să nu iasă dens.
Tapetați bine tava – checul are tendința să se prindă dacă tava nu e pregătită corect.
Umpleți tava doar pe ¾ din volum, pentru a lăsa checului loc de creștere.