Go Back
Print
QR Code
Recipe Image
Nutrition Label
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Tipărește rețeta
Salvează pe Pinterest
5
from 1 vote
Ficăţei pane
Vrei un prânz sățios și delicios? Încearcă această rețetă de ficăței pane crocanți la exterior și moi la interior!
Preparare
10
minutes
mins
Gătire
20
minutes
mins
Timp total
30
minutes
mins
Categorie:
Aperitive
Cuisine:
Romaneasca
Porții:
4
Calories:
319
kcal
Autor:
Iuliana Sbîrnea
Ingrediente
500
g
ficăţei de pui
2
ouă
3-4
linguri
de făină
3-4
linguri
de pesmet
300
ml
ulei
sare și piper
Mod de preparare
Se spală ficăţeii, se curăţă de membrane şi se lasă la scurs. Trebuie să fie umezi, dar să nu rămână apă printre ei.
Se condimentează cu sare şi piper după gustul fiecăruia.
Se bat ouăle într-un castronel şi se pregăteşte o farfurie întinsă cu faină și una cu pesmet.
Se tăvălesc ficăteii prin făină pe toate părţile şi apoi se trec prin oul bătut și la final prin pesmet.
Se pun la prăjit în uleiul încins.
Se prăjesc la foc mediu, câte 3-4 minute pe fiecare parte.
Se scot pe o farfurie acoperită cu şerveţele de hârtie pentru a absorbi excesul de ulei rămas de la prăjit.
Se servesc calzi sau reci şi sunt excelenţi cu o garnitură de salată alături.
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!
Menționează
@iuliana_bucate_aromate
sau tag
#bucatearomate
ca să te putem găsi!
Nutrition
Calorii:
319
kcal
|
Carbohidrați:
20
g
|
Proteine:
27
g
|
Grăsimi:
14
g
|
Colesterol:
513
mg
|
Fibre:
1
g
|
Zahăr:
1
g