Go Back
+ servings
Garnitură de ciuperci cu mărar şi usturoi
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 3 votes

Garnitură de ciuperci cu mărar şi usturoi

Preparare10 minutes
Gătire15 minutes
Timp total25 minutes
Categorie: Aperitive
Porții: 2

Ingrediente

  • ~ 400 g ciuperci
  • ulei de măsline
  • usturoi
  • suc de lămâie
  • sare şi piper după gust
  • mărar proaspăt

Mod de preparare

  • Ciupercile se spală şi se curăţă pe ici, pe colo dacă este cazul.
  • Usturoiul se trece prin presă şi se căleşte 1 minut în puţin ulei de măsline.
  • Se adaugă ciupercile întregi dacă sunt micuţe, sau tăiate cuburi dacă sunt mai mari.
  • Se condimentează cu sare şi piper după gust.
  • Imediat ciupercile vor începe să-şi lase zeama, dar dacă e nevoie, puteţi adăuga foarte puţină apă ca să nu se lipească de tigaie.
  • Se lasă ciupercile să fiarbă înăbuşit, la foc mic, acoperite cu capac cam 10-15 minute.
  • Se dau deoparte de pe foc, se stropesc cu puţin suc de lămâie, se presară cu mărar proaspăt şi se servesc imediat.
  • Sunt foarte bune drept garnitură la o friptură de pui, sau ca salată.
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!