Eu am folosit 4 forme ceramice (ramekin) cu dimensiunile Ø9cm x H4,5cm
Preîncălziți cuptorul la 230°C. Ungeți cu unt și tapetați cu făină 4 forme ramekin. Așezați-le într-o tavă de cuptor.
Topiți untul și ciocolata la bain-marie, la foc mic, amestecând continuu până obțineți o cremă fină și omogenă, apoi lăsați amestecul să se răcorească câteva minute.
Într-un castron, bateți ouăle, gălbenușurile, zahărul și sarea până când compoziția devine ușor spumoasă. Puteți folosi mixerul la viteză mică sau un tel de mână.
Încorporați ciocolata topită și făina în amestecul de ouă, amestecând ușor cu o spatulă, până la omogenizare completă.
Împărțiți aluatul în formele pregătite și dați-le imediat la cuptor pentru 6-8 minute, până când marginile sunt ferme, dar centrul rămâne moale și tremură ușor atunci când mișcați formele. Nu le coaceți prea mult – magia desertului e în acel mijloc lichid!
Lăsați formele 1 minut să se răcorească, apoi răsturnați fiecare prăjitură pe o farfurioară. Lăsați ramekinul câteva secunde deasupra, apoi ridicați-l cu grijă.
Serviți lava cake imediat, pudrată cu zahăr și, opțional, decorată cu fructe proaspete sau frunze de mentă. Nu așteptați prea mult – centrul lichid începe să se întărească pe măsură ce desertul se răcește.