Go Back
Print
QR Code
Recipe Image
Nutrition Label
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Tipărește rețeta
Salvează pe Pinterest
5
from
2
votes
Pește prăjit în mălai
Rețeta tradițională de
pește prăjit în mălai
, servit cu mujdei și mămăliguță caldă. Află cum se prăjește peștele ca să fie auriu și crocant.
Preparare
15
minutes
mins
Gătire
10
minutes
mins
Timp total
25
minutes
mins
Categorie:
Feluri de baza
Cuisine:
Romaneasca
Porții:
2
porții
Calories:
562
kcal
Autor:
Iuliana Sbîrnea
Ingrediente
250
g
pește
100
g
mălai
sare după gust
ulei pentru prăjit (aprox. 250 ml)
Mod de preparare
Curățați peștele de mațe și solzi și spălați-l în câteva ape.
Scurgeți peștele de apă, presărați-l cu sare. Frecați peștele cu mâinile să ajungă sarea peste tot. Lăsați-l 5-10 minute să își ia sare.
Încingeți bine uleiul într-o tigaie încăpătoare.Acesta trebuie să sfârâie când puneți peștele.
Treceți peștii prin mălai, scuturați excesul și prăjiți-i pe ambele părți la foc mare până devine auriu.
Scoateți peștele prăjit pe un prosop de hârtie care să absoarbă excesul de ulei.
Serviți peștele prăjit cu mujdei și mămăliguță.
Video
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!
Menționează
@iuliana_bucate_aromate
sau tag
#bucatearomate
ca să te putem găsi!
Nutrition
Calorii:
562
kcal
|
Carbohidrați:
38
g
|
Proteine:
27
g
|
Grăsimi:
34
g
|
Colesterol:
83
mg
|
Fibre:
3
g
|
Zahăr:
1
g