Pulpe cu cartofi la cuptor - rețeta simplă și rapidă pas cu pas
Această rețetă de pulpe cu cartofi la cuptor este atât de simplă și de delicioasă! Este mâncarea perfectă pentru un prânz sau cină și toată familia se va bucura de puiul fraged și suculent și de cartofii cremoși.
2lingurițe amestec de ierburi de Provencerozmarin, cimbru, oregano, măghiran, busuioc
1lingurițăsemințe de chimen
Mod de preparare
Puneți toate condimentele (mai puțin chimenul) într-un castronel și amestecați-le.
Ungeți pulpele cu 1 lingură de ulei și presărați amestec de condimente pe toate părțile.
Acoperiți pulpele cu folie alimentară și lăsați-le la temperatura camerei pentru 15-20 de minute.
Curățați cartofii și îi tăiați felii sau cuburi mari. Puneți cartofii într-un castron, turnați o llingură de ulei, semințele de chimen și restul de condimente.
Acoperiți castronul cu capac și agitați vasul de câteva ori, astfel încât condimentele să se distribuie uniform.
Răsturnați cartofii într-o tavă mare unsă cu ulei. Nu puneți hârtie de copt! Printre cartofi așezați pulpele de pui condimentate, roșiile cherry și cățeii de usturoi. Turnați 150 ml de apă.
Acoperiți tava cu folie de aluminiu și băgați-o în cuptorul preîncălzit la 220 grade fără ventilație (treapta înaltă la cuptoarele pe gaz) pentru 40 de minute.
Deschideți cuptorul, îndepărtați folia de aluminiu și mai turnați încă 150 ml de apă. Lăsați tava în cuptor încă 20-30 de minute, tot la 220 grade, sau până când pulpele și cartofii sunt frumos rumenite.