Aprindem cuptorul la 180 de grade si punem hârtie de copt în tavă.
Frecăm untul cu zahărul până devine spumă, iar zahărul este complet dizolvat.
Încorporam pe rând cele 5 gălbenuşuri.
Turnăm făina amestecată cu sarea, bicarbonatul de sodiu şi coaja rasă de lămâie.
Mixăm cele 5 albuşuri rămase până devin spumă tare, ca la bezea. Încorporăm spuma în compoziţia de mai sus, cu mişcări uşoare de jos în sus, ca să nu scoatem aerul încorporat în albuşuri.
Aluatul astfle obţinut îl împărţim în 2 părti egale pe care le vom coace pe rând.
Turnăm jumătate de aluat în tavă, nivelăm şi coacem primul blat timp de aprox. 12-15 minute. Facem testul cu scobitoarea să ne asigurăm că blatul este bine copt şi în interior.
Lăsăm primul blat să se răcească pe un grătar şi tava să se răcorească puţin, apoi o tapetăm din nou cu hârtie de copt pentru al doilea blat.
Între timp mixăm cele 2 albuşuri pentru bezea, încorporăm zahărul şi mixăm din nou până avem o spumă fermă, lucioasă, care nu cade de pe teluri.
Turnăm restul de aluat în tavă, nivelăm, iar deasupra punem bezeaua peste care presărăm nuci tăiate grosier.
Coacem şi al doilea blat la fel cum am procedat cu primul. Îl scoatem cu grijă din tavă, folosindu-ne de marginile hârtiei de copt, ca să nu stricăm bezeaua, apoi îl lăsăm la racit.