Go Back
Scrumbie de Dunăre la grătar
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 3 votes

Scrumbie de Dunăre la grătar

Categorie: Feluri de baza

Ingrediente

  • cate o scrumbie pentru fiecare persoana
  • cimbru uscat
  • sare
  • piper

pentru decor

  • ceapa verde tocata foarte fin
  • felii subtiri de lamaie
  • ardei iute

in plus

  • mujdei de usturoi
  • mamaliguta

Mod de preparare

  • Se curata scrumbiile de solzi si de intestine (asta daca nu le cereti de la pescarie gata curatate).
  • Se spala bine la interior si la exterior cu apa rece, apoi se ususca cu un prosop de hartie.
  • Se cresteaza fiecare scrumbie oblic la intervale de aprox. 2 cm, apoi se condimeneteaza cu sare, piper si cimbru uscat.
  • Se aseaza scrumbiile una langa alta pe gratarul incins si se lasa pe foc pana se rumenesc frumos, apoi se intorc cu grija sa se rumeneasca si pe partea cealalta.
  • Scrumbiile se rumenesc destul de repede, functie de marimea lor dureaza maxim 10-15 minute pe fiecare parte, deci stati cu ochii pe ele.
  • Decorati cu o ceapa verde tocata marunt si felii de lamaie.
  • Se servesc imediat, calde, cu mamaliguta si mujdei de usturoi.

Notă

Optional puteti face o saramura din apa clocotita, sare, boabe de piper, cimbru si foi de dafin pe care sa o turnati peste scrumbii imediat ce le luati de pe foc. Vor fi mai putin uscate si mai gustoase.
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!