Go Back
+ servings
Copănele de pui marinate la cuptor
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 1 vote

Copănele de pui marinate la cuptor

Preparare10 minutes
Gătire40 minutes
Timp total50 minutes
Categorie: Feluri de baza
Porții: 50 minute

Ingrediente

pentru 3 porții

  • 500 g copănele de pui sau pulpe întregi
  • 200 ml de vin roşu
  • 3 linguri de ulei de măsline
  • 1 lingură de muştar iute am pus eu
  • 3 căţei de usturoi
  • 1 linguriţă cu vârf de seminţe de chimen
  • ½ de linguriţă de turmeric
  • 1 linguriţă de boia de ardei dulce
  • 2 frunze de dafin
  • 1 linguriţă de cimbru uscat
  • sare grunjoasă
  • piper proaspăt măcinat

Mod de preparare

  • Spalaţi bine copănelele şi dacă este cazul, curăţaţi-le de penele rămase.
  • Pentru marinadă se amestecă toate ingredientele din listă.
  • Se pun copănelele într-o pungă de preferat cu zip ca să se poată sigila şi se toarnă marinada peste ele. Masati-le puţin să fiţi siguri că marinada a ajuns peste tot.
  • Se închide punga, se aşează pentru siguranţă într-un castron şi se lasă la frigider până a doua zi când doriţi să pregătiţi copănelele.
  • Dacă mai aveţi ocazia, din când în când, mai mişcaţi punga şi mai masaţi copănelele.
  • Aprindeţi cuptorul la 200 de grade si pregătiţi o tavă care va merge la cuptor. Eu pun o foaie de hârtie de copt în tavă. Nu are decât rolul de a mă ajuta să frec mai puţin la final.
  • Puneţi carnea împreună cu marinada din pungă în tavă şi daţi-o la cuptor pentru aproximativ 35-40 de minute. Din când în când deschideţi cuptorul şi stropiţi carnea cu sosul din tavă.
  • E gata când e rumenită cât vă place de mult, iar furculiţa intră cu uşurinţă în carne.
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!