Spalaţi bine copănelele şi dacă este cazul, curăţaţi-le de penele rămase.
Pentru marinadă se amestecă toate ingredientele din listă.
Se pun copănelele într-o pungă de preferat cu zip ca să se poată sigila şi se toarnă marinada peste ele. Masati-le puţin să fiţi siguri că marinada a ajuns peste tot.
Se închide punga, se aşează pentru siguranţă într-un castron şi se lasă la frigider până a doua zi când doriţi să pregătiţi copănelele.
Dacă mai aveţi ocazia, din când în când, mai mişcaţi punga şi mai masaţi copănelele.
Aprindeţi cuptorul la 200 de grade si pregătiţi o tavă care va merge la cuptor. Eu pun o foaie de hârtie de copt în tavă. Nu are decât rolul de a mă ajuta să frec mai puţin la final.
Puneţi carnea împreună cu marinada din pungă în tavă şi daţi-o la cuptor pentru aproximativ 35-40 de minute. Din când în când deschideţi cuptorul şi stropiţi carnea cu sosul din tavă.
E gata când e rumenită cât vă place de mult, iar furculiţa intră cu uşurinţă în carne.