Se încinge cuptorul la 180 de grade şi se pune hârtie de copt într-o tavă.
Eu am băgat la robot carnea, ceapa şi usturoiul. După ce le-am tocat bine pe toate la un loc, am adăugat pătrunjel tocat fin, parmezanul ras, ouăle bătute, sare şi piper. Când condimentaţi amestestecul, trebuie să aveţi în vedere că parmezanul este şi el sărat.
Se pun seminţele într-o farfurie întinsă. Cu palmele umezite se formează chifteluţe potrivite ca mărime şi se aşează în farfuria întinsă peste seminţe.
Înainte de a tăvăli chifteluţele trebuie să ne uscăm bine palmele, altfel seminţele se vor lipi mai degrabă de mâinile noastre decât de chifteluţe.
Se dau chifteluţele prin seminţe pe toate părţile, apoi se aşează în tavă peste hârtia de copt.
Se dau la cuptor pentru 20 de minute. Pentru că se vor rumeni doar pe partea de jos, care e în contact cu tava, se scot din cuptor şi se întorc pe partea cealaltă. Se mai lasă la cuptor cam 5 minute, doar cât să prindă puţină culoare. Nu le lăsaţi prea mult. Carnea de pui se găteşte foarte repede şi ar fi păcat să le uscaţi prea tare.
Se servesc calde sau reci şi sunt excelente cu muştar sau cu un sos de iaurt dietetic.