Peştele se spală, se mai îndepărtează eventualele oase din fileuri, apoi se taponează cu şervete de hârtie ca să îl uscăm.
Ungem fileurile cu puţin ulei pe toate părţile, le condimentăm cu sare şi piper după gust şi le tăvălim prin amestecul de seminţe. Le aşezăm într-o tavă în care am aşezat hârtie de copt.
Cuptorul trebuie să fie în prealabil preîncălzit la 180 de grade. Peştele meu a fost gata cam în 20 de minute. Depinde de tipul de peşte şi de cât de groase sunt fileurile. Le puteţi încerca într-o margine cu dinţii unei furculiţe ca să vă asiguraţi că sunt pătrunse.
Cât timp stă peştele la cuptor, ne ocupăm de orez.
Călim în uleiul de măsline ceapa tocată mărunt, morcovul dat pe răzătoare şi ardeiul gras tocat cubuleţe.
Adăugăm orezul ales şi spălat în 2-3 ape şi îl lăsăm să se călească puţin amestecând continuu să nu se prindă de tigaie.
Turnăm 200 ml de apă caldă, sare după gust şi un vârf de cuţit de nucşoară care îi va da o aromă deosebită. Lăsăm să fiarbă până când absoarbe toată apa şi boabele de orez sunt pătrunse dar încă puţin crocante.
Servim peştele şi orezul calde.