Go Back
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 1 vote

Peşte în crustă de seminţe cu garnitură de orez

Categorie: Feluri de baza

Ingrediente

pentru 2 porţii

  • 400 g file de peşte eu am avut biban de mare
  • aprox. 30 g seminţe diverse amestecate
  • sare şi piper după gust
  • puţin ulei pentru uns peştele

garnitura

  • 120 g orez cu bob lung
  • 1 ceapă mică
  • ½ de ardei gras
  • 1 morcov mic
  • 50 ml ulei de măsline
  • 1 vârf de cuţit de nucşoară
  • sare după gust

Mod de preparare

  • Peştele se spală, se mai îndepărtează eventualele oase din fileuri, apoi se taponează cu şervete de hârtie ca să îl uscăm.
  • Ungem fileurile cu puţin ulei pe toate părţile, le condimentăm cu sare şi piper după gust şi le tăvălim prin amestecul de seminţe. Le aşezăm într-o tavă în care am aşezat hârtie de copt.
  • Cuptorul trebuie să fie în prealabil preîncălzit la 180 de grade. Peştele meu a fost gata cam în 20 de minute. Depinde de tipul de peşte şi de cât de groase sunt fileurile. Le puteţi încerca într-o margine cu dinţii unei furculiţe ca să vă asiguraţi că sunt pătrunse.
  • Cât timp stă peştele la cuptor, ne ocupăm de orez.
  • Călim în uleiul de măsline ceapa tocată mărunt, morcovul dat pe răzătoare şi ardeiul gras tocat cubuleţe.
  • Adăugăm orezul ales şi spălat în 2-3 ape şi îl lăsăm să se călească puţin amestecând continuu să nu se prindă de tigaie.
  • Turnăm 200 ml de apă caldă, sare după gust şi un vârf de cuţit de nucşoară care îi va da o aromă deosebită. Lăsăm să fiarbă până când absoarbe toată apa şi boabele de orez sunt pătrunse dar încă puţin crocante.
  • Servim peştele şi orezul calde.
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!