Topim untul şi îl lăsăm să se răcească.
Mixăm ouăle cu zahărul până se albesc, apoi le subţiem cu laptele la temperatura camerei. Aadăugăm coaja de lămâie şi untul topit și răcit şi amestecăm până se omogenizează compoziţia.
Separat, într-un castron amestecăm făina, mălaiul, sarea și praful de copt.
Turnăm componentele uscate peste compoziţia de unt, ouă şi lapte, adăugăm fructele uscate şi amestecăm bine să nu se facă cocoloaşe.
Lăsăm compoziţia deoparte 20-30 de minute, timp necesar pentru ca mălaiul să se hidrateze.
Turnăm aluatul într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, şi băgăm prăjitura la cuptor pentru 30-40 de minute. Faceţi testul cu scobitoarea să vă asiguraţi că prăjitura e bine coaptă.
Cât timp stă prăjitura la cuptor, ne ocupăm de sirop: punem apa cu zahărul şi zeama de lămâie la fiert, amestecând puţin la început să dizolvăm zahărul.
Când siropul s-a legat şi a început să scadă, închidem focul, adăugăm coaja rasă de lămâie şi îl lăsăm să se odihnească puţin. Înainte să îl folosim, trebuie strecurat.
Scoatem prăjitura din cuptor, o lăsăm 10 minute să îşi tragă sufletul în tavă, apoi turnăm siropul cât mai uniform. Nu vă speriaţi că e prea mult sirop, îl va înghiţi pe tot până la urmă şi nu va fi prea umedă.
Lăsăm prăjitura în tavă să îşi tragă tot siropul şi să se răcească de tot, abia apoi o scoatem, folosindu-ne de marginile hârtiei de copt ca de nişte mânere.