Go Back
Ciorbă de porc cu tarhon
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 2 votes

Ciorbă de porc cu tarhon

Categorie: Supe si ciorbe

Ingrediente

  • 600 g carne de porc cu os
  • 1 ceapă mare
  • 2 morcovi
  • ½ de ţelină
  • 1 rădăcină de păstrârnac
  • 1 ardei gras
  • 2 cartofi medii
  • 200 ml suc de roşii
  • 500 ml borş sau zeamă de varză dacă aveţi
  • 2-3 frunze de tarhon proaspăt sau uscat
  • sare piper - după gust
  • smântână pentru servit - opţional

Mod de preparare

  • Carnea de porc se spală, se porţionează şi se pune la fiert la foc moderat cu 3 litri de apă rece.
  • După primul clocot, îndepărtăm spuma care se formează deasupra şi se adaugă sare după gust.
  • Se lasă să mai fiarbă 10-15 minute, apoi se adaugă morcovul, ceapa, ţelina, păstrârnacul şi ardeiul tăiate cubuleţe şi se lasă la fiert la foc mic, cu capac.
  • Când rădăcinoasele sunt aproape fierte, se adaugă şi cartofii tăiaţi cuburi, iar peste încă 10 minute, turnăm sucul de roşii şi borşul.
  • Lăsăm să mai dea 2-3 clocote, presărăm puţin tarhon proaspăt tocat (sau uscat dacă nu aveţi proaspăt) şi stingem focul.
  • Se serveşte cu smântână sau cu ardei iute murat în oțet cu miere de albine, după gustul fiecăruia.
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!