Untul rece, tăiat cubuleţe se amestecă cu gălbenuşul, făina cernută, zahărul pudră şi un praf de sare. Se amestecă cu furculiţa, nu cu mâna, până se obţine un aluat nisipos.
Ca să se lege aluatul şi să devină elastic, adăugaţi o lingură, maxim două de apă rece şi continuaţi să amestecaţi până aluatul se leagă. Apoi îi daţi cu mâna o formă de bilă.
Înfăşuraţi aluatul în folie alimentară şi lăsaţi-l să se odihnească la frigider minim jumătate de oră.
Întindeţi aluatul cu sucitorul căutând să obţineţi o foaie puţin mai mare decât forma de tartă pe care doriţi să o folosiţi.
Aşezaţi aluatul în formă, şi tăiaţi cu un cuţit marginile care depăşesc forma. Pentru că aluatul conţine unt, nu se va lipi, aşa că nu este nevoie să ungeţi forma sau să folosiţi hârtie de copt.
Înţepaţi aluatul din loc în loc cu furculiţa şi daţi-l la cuptor pentru 15 minute. Între timp pregătiţi crema frangipane.
Untul moale se freacă cu zahărul vanilat până devine ca o cremă. Adăugaţi gălbenuşul bătut şi amestecaţi până când este perfect încorporat.
Turnaţi pudra de migdale şi omogenizaţi compoziţia. Lăsaţi-o să se odihnească la rece 5 minute, apoi cu o spatulă, întindeţi-o în tavă peste blatul de tartă.
Peste crema frangipane aşezaţi feliile de piersică.
Daţi tarta la cuptor pentru 20 de minute sau până începe aluatul să se rumenească pe margini.