Go Back
+ servings
Plăcintă cu brânză şi stafide
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 1 vote

Plăcintă cu brânză şi stafide

Preparare15 minutes
Gătire40 minutes
Timp total55 minutes
Categorie: Deserturi
Porții: 55 min

Ingrediente

  • un pachet de foi subţiri de plăcintă
  • 500 g brânză de vaci
  • 100 g smântână
  • 50 g unt topit
  • 4 ouă
  • 4 linguri de zahăr
  • 100 g de stafide
  • o sticluţă de esenţă de rom
  • coajă rasă de lămâie opţional
  • zahăr pudră

Mod de preparare

  • Se spală stafidele şi se pun la înmuiat în puţină apă calduţă aromată cu o sticluţă de esenţă de rom.
  • Brânza, smântâna, zahărul şi coaja de lămâie se amestecă cu ouăle bătute. Se adaugă stafidele înmuiate.
  • Se împart în două foile de plăcintă din pachet. Pregătim tava de la aragaz: fie o ungem cu unt, fie o tapetam cu hârtie de copt, după preferință. Punem în tavă prima jumătate din numărul de foi, ungând fiecare foaie cu puţin unt topit. Turnăm compoziţia de brânză, apoi punem deasupra celelalte foi unse cu unt.
  • Cu un cuţit subţire şi foarte bine ascuţit, porționăm plăcinta în pătrate cât dorim de mari. Umplutura va ieşi puţin la suprafaţă, dar nu vă faceţi probleme, se va închega frumos la copt printre tăieturi.
  • Băgăm plăcinta în cuptorul încălzit în prealabil la 175 de grade. E gata cam în 30-40 de minute, când o vedem că e rumenită frumos şi mirosul de plăcintă care s-a răspândit în toată casa ne-a ameţit simţurile.
  • Se serveşte caldă, călduţă sau rece, cum doriţi, dar neapărat pudrată generos cu zahăr vanilat.
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!