Pesto de leurdă - varianta de post (vegană)
Cum se face un pesto de leurdă delicios, în varianta de post? Câtă leurdă punem, ce fel de nuci sau semințe și ce folosim în locul parmezanului?
Preparare5 minutes mins
Gătire5 minutes mins
Timp total10 minutes mins
Categorie: Cum se face?
Cuisine: Romaneasca
Porții: 1 borcan de 300g
Calories: 942kcal
- 4 legături micuțe de leurdă
- 150 g nuci caju
- 2 linguri fulgi de drojdie inactivă
- 4-5 linguri ulei de măsline
- sucul de la ½ de lămâie - sau după gust
- sare, piper - după gust
Spălați bine leurda, frunză cu frunză. Tăiați-o în bucăți mai mici ca să vă încapă mai bine în chopper.
Rumeniți nucile caju 2-3 minute în tigaie. Acest pas este opțional, dar dacă sunt rumenite, nucile sunt mai crocante, au o textură mai plăcută și un gust mai bun.
Puneți toate ingredientele în blender/chopper și mixați până obțineți o textură care vă place. Mie nu îmi place ca pesto să fie foarte fin, vreau să simt puțin nucile caju crocante.
Gustați și mai adăugați sare, piper și suc de lămâie după preferință.
Puneți pesto de leurdă într-un borcan care are capac și acoperiți suprafața cu o peliculă fină de ulei pentru a preveni oxidarea.
Păstrați pesto la frigider, maxim o lună pentru că își pierde în timp aroma și proprietățile.
Calorii: 942kcal | Carbohidrați: 41g | Proteine: 27g | Grăsimi: 81g | Fibre: 14g | Zahăr: 1g