Go Back
+ servings
Pulpe cu cartofi la cuptor
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 4 votes

Pulpe cu cartofi la cuptor, cu pesto și parmezan

O rețetă simplă, dar savuroasă: pulpe cu cartofi la cuptor, aromatizate cu pesto de pătrunjel și parmezan. O mâncare numai bună pentru un prânz sau o cină în familie.
Preparare10 minutes
Gătire45 minutes
Timp total55 minutes
Categorie: Feluri de baza
Cuisine: Romaneasca
Porții: 4
Calories: 491kcal

Ingrediente

  • 4 pulpe de pui, întregi sau dezosate
  • 2 linguri pesto de pătrunjel
  • aprox. 700 g cartofi
  • 50 ml ulei
  • 1 linguriță boia de ardei dulce
  • 1 linguriță cimbru
  • sare și piper după gust
  • 2-3 căței de usturoi
  • parmezan
  • pătrunjel proaspăt

Mod de preparare

  • Aprindeți cuptorul la 180 de grade.
  • Spălați și curățați cartofii, dacă este cazul. Eu am folosit cartofi noi și i-am lăsat cu tot cu coajă.
  • Puneți cartofii într-un castron, turnați putin ulei și presărați condimentele: sare, piper, cimbru și amestecați.
  • În alt castron puneți pulpele de pui și sosul pesto. Amestecați pentru ca aromele să cuprindă carnea peste tot.
  • Puneți cartofii într-o tavă/formă încăpătoare care va merge la cuptor, iar peste ei pulpele de pui cu pesto.
  • Dați tava la cuptor pentru 40-45 de minute, până când carnea este bine gătită, iar cartofii încep să se rumenească.
  • Tocați usturoiul mărunt și presărați-l peste cartofi.
  • Serviți pulpele și cartofii la cuptor cu parmezan ras și pătrunjel proaspăt.

Video

Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!

Nutrition

Calorii: 491kcal | Carbohidrați: 32g | Proteine: 23g | Grăsimi: 31g | Colesterol: 103mg | Fibre: 4g | Zahăr: 1g | Vitamina A: 263IU | Calciu: 121mg