Pulpe cu cartofi la cuptor, cu pesto și parmezan
O rețetă simplă, dar savuroasă: pulpe cu cartofi la cuptor, aromatizate cu pesto de pătrunjel și parmezan. O mâncare numai bună pentru un prânz sau o cină în familie.
Preparare10 minutes mins
Gătire45 minutes mins
Timp total55 minutes mins
Categorie: Feluri de baza
Cuisine: Romaneasca
Porții: 4
Calories: 491kcal
- 4 pulpe de pui, întregi sau dezosate
- 2 linguri pesto de pătrunjel
- aprox. 700 g cartofi
- 50 ml ulei
- 1 linguriță boia de ardei dulce
- 1 linguriță cimbru
- sare și piper după gust
- 2-3 căței de usturoi
- parmezan
- pătrunjel proaspăt
Aprindeți cuptorul la 180 de grade.
Spălați și curățați cartofii, dacă este cazul. Eu am folosit cartofi noi și i-am lăsat cu tot cu coajă.
Puneți cartofii într-un castron, turnați putin ulei și presărați condimentele: sare, piper, cimbru și amestecați.
În alt castron puneți pulpele de pui și sosul pesto. Amestecați pentru ca aromele să cuprindă carnea peste tot.
Puneți cartofii într-o tavă/formă încăpătoare care va merge la cuptor, iar peste ei pulpele de pui cu pesto.
Dați tava la cuptor pentru 40-45 de minute, până când carnea este bine gătită, iar cartofii încep să se rumenească.
Tocați usturoiul mărunt și presărați-l peste cartofi.
Serviți pulpele și cartofii la cuptor cu parmezan ras și pătrunjel proaspăt.
Calorii: 491kcal | Carbohidrați: 32g | Proteine: 23g | Grăsimi: 31g | Colesterol: 103mg | Fibre: 4g | Zahăr: 1g | Vitamina A: 263IU | Calciu: 121mg