Go Back
+ servings
Mâncare de post cu țelină și morcovi
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 2 votes

Mâncare de post cu țelină și morcovi

Mâncare de post cu țelină și morcovi, o rețetă simplă și gustoasă. Prânzul sau cina perfectă pentru iubitorii de mâncăruri cu legume.
Preparare10 minutes
Gătire40 minutes
Timp total50 minutes
Categorie: Retete de post
Cuisine: Romaneasca
Porții: 6
Calories: 136kcal

Ingrediente

  • 1 țelină mare (aprox. 500 g)
  • 3 morcovi (aprox. 250 g)
  • 2 cepe
  • 1 ardei gras
  • 1 rădăcină mică de păstârnac
  • 30 ml ulei
  • 150 ml roșii pasate
  • 1 linguriță boia de ardei (dulce, iute, afumată sau combinație)
  • 1 linguriță cimbru uscat
  • 1 frunză de dafin
  • sare și piper după gust
  • pătrunjel proaspăt pentru servit

Mod de preparare

  • Tăiați legumele cuburi sau rondele nu foarte mici, cu grosime cam de 1 cm. Doar ceapa o tocați mai mărunt.
  • Puneți uleiul la încins. Căliți mai întâi ceapa și ardeiul gras pentru 1-2 minute, cât să se înmoaie ceapa și să devină translucidă.
  • Puneți boiaua de ardei și lăsați-o să se călească 1 minut, amestecând continuu pentru că se arde foarte repede.
  • Puneți apoi și restul legumelor în cratiță.
  • Adăugați condimentele după gust: sare, piper, cimbru, dafin.
  • Adăugați cam 150 ml de apă și lăsați mâncarea să fiarbă la foc mic acoperită cu un capac.
  • Când legumele sunt fierte (cam 20-25 de minute) puneți sucul de roșii și mai completați cu apă dacă mai este nevoie, până ajungeți la consistența care vă place.
  • Lăsați mâncarea să mai fiarbă încă 10 minute, apoi e gata de servit.
  • Este la fel de bună și caldă, și rece. Presărați pătrunjel proaspăt înainte de servire.

Video

Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!

Nutrition

Calorii: 136kcal | Carbohidrați: 21g | Proteine: 3g | Grăsimi: 6g | Fibre: 5g | Zahăr: 7g