Tăiați legumele cuburi sau rondele nu foarte mici, cu grosime cam de 1 cm. Doar ceapa o tocați mai mărunt.
Puneți uleiul la încins. Căliți mai întâi ceapa și ardeiul gras pentru 1-2 minute, cât să se înmoaie ceapa și să devină translucidă.
Puneți boiaua de ardei și lăsați-o să se călească 1 minut, amestecând continuu pentru că se arde foarte repede.
Puneți apoi și restul legumelor în cratiță.
Adăugați condimentele după gust: sare, piper, cimbru, dafin.
Adăugați cam 150 ml de apă și lăsați mâncarea să fiarbă la foc mic acoperită cu un capac.
Când legumele sunt fierte (cam 20-25 de minute) puneți sucul de roșii și mai completați cu apă dacă mai este nevoie, până ajungeți la consistența care vă place.
Lăsați mâncarea să mai fiarbă încă 10 minute, apoi e gata de servit.
Este la fel de bună și caldă, și rece. Presărați pătrunjel proaspăt înainte de servire.