Go Back
+ servings
Briose sarate
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 9 votes

Brioșe sărate

Cum să faci cele mai bune brioșe sărate cu ce ai prin frigider și cum să salvezi resturile alimentare pe care nu le mai mănâncă nimeni.
Preparare15 minutes
Gătire40 minutes
Timp total55 minutes
Categorie: Aperitive
Cuisine: Romaneasca
Porții: 8 brioșe
Calories: 159kcal

Ingrediente

  • 200 g iaurt
  • 130 g brânză de vaci
  • 120 g șunculiță de porc
  • 4 ouă
  • sare, piper, oregano - după gust
  • 2 linguri de ulei
  • 150 g făină
  • ½ linguriță praf de copt
  • 1 ardei kapia
  • 1 fir ceapă verde
  • pătrunjel

Mod de preparare

  • Puneți iaurtul la scurs într-o sită. Va lăsa mult zer pe care nu ni-l dorim în aluat.
  • Aprindeți cuptorul la 180 de grade și pregătiți o tavă potrivită. Fie o ungeți cu unt, fie folosiți hârtii pentru brioșe sau hârtie de copt, după caz.
  • Tăiați mărunt: ardeiul gras, ceapa, șunca și pătrunjelul. Brânza o dați pe răzătoare sau o zdrobiți cu dinții unei furculițe.
  • Mixați ouăle până se albesc la culoare și își triplează volumul.
  • Peste crema de ouă puneți: iaurtul scurs de zer, legumele tocate, pătrunjelul, șunca și brânza.
  • Amestecați, apoi condimentați cu sare, piper și oregano uscat, după gust.
  • La final încorporați în compoziția de mai sus făina și praful de copt.
  • Puneți compoziția în tava de brioșe. Mie mi-au rezultat 8 brioșe. În funcție de tava voastră, pot fi mai multe sau mai puține.
  • Coaceți brioșele timp de aproximativ 40 de minute, până se rumenesc ușor și trec testul cu scobitoarea.
  • Lăsați brioșele să se răcească în tavă cam 5-7 minute, apoi le scoateți cu grijă să se răcească pe un grătar.

Video

Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!

Nutrition

Calorii: 159kcal | Carbohidrați: 18g | Proteine: 10g | Grăsimi: 6g | Colesterol: 81mg | Fibre: 1g | Zahăr: 2g