Pregătirea năutului: Scurgeți năutul din conservă și, opțional, înlăturați cojile. Este o operațiune plictisitoare, dar merită pentru a obține un hummus fin. Dacă nu folosiți năut din conservă, atunci acesta trebuie în prealabil lăsat la hidratat și apoi fiert (1-2 ore).
Amestecarea ingredientelor: Puneți năutul în blender, adăugați pasta de susan, sucul de lămâie, uleiul de măsline, usturoiul, sare, piper și chimenul măcinat.
Blendare: Blenduiți bine-bine totul până obțineți un hummus fin și cremos. Dacă vi se pare prea uscat, mai subțiați cu puțină apă sau puteți folosi zeama rămasă din conserva de năut.
Ajustarea consistenței: Dacă doriți un hummus mai cremos, mai puteți adăuga puțin ulei de măsline. Depinde mult de calitatea uleiului folosit și trebuie să aveți în vedere că veți mai turna și deasupra 1-2 linguri la final.
Decorare și servire: Decorați cu ulei de măsline, turmeric, pudră de chimen și boia de ardei. Presărați pătrunjel sau coriandru proaspăt și serviți cu pâine prăjită sau, și mai bine, cu o focaccia crocantă.