Go Back
+ servings
Hummus-
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 4 votes

Rețeta clasică de hummus libanez – cremos și plin de savoare

Descoperiți rețeta clasică de hummus libanez: năut cremos, tahini, lămâie, și arome autentice. Ideal pentru aperitive și mese sănătoase.
Preparare10 minutes
Timp total10 minutes
Categorie: Aperitive
Cuisine: internationala
Porții: 4
Calories: 249kcal

Ingrediente

  • 1 conservă de năut (de 400 g) sau 240 g boabe de năut fierte
  • 2 linguri de pasta de susan tahini
  • 3 linguri suc de lămâie
  • 20 ml ulei de măsline extravirgin
  • 2 căței de usturoi
  • ½ linguriță chimion sau chimen măcinat
  • sare și piper după gust

pentru servit

Mod de preparare

  • Pregătirea năutului: Scurgeți năutul din conservă și, opțional, înlăturați cojile. Este o operațiune plictisitoare, dar merită pentru a obține un hummus fin. Dacă nu folosiți năut din conservă, atunci acesta trebuie în prealabil lăsat la hidratat și apoi fiert (1-2 ore).
  • Amestecarea ingredientelor: Puneți năutul în blender, adăugați pasta de susan, sucul de lămâie, uleiul de măsline, usturoiul, sare, piper și chimenul măcinat.
  • Blendare: Blenduiți bine-bine totul până obțineți un hummus fin și cremos. Dacă vi se pare prea uscat, mai subțiați cu puțină apă sau puteți folosi zeama rămasă din conserva de năut.
  • Ajustarea consistenței: Dacă doriți un hummus mai cremos, mai puteți adăuga puțin ulei de măsline. Depinde mult de calitatea uleiului folosit și trebuie să aveți în vedere că veți mai turna și deasupra 1-2 linguri la final.
  • Decorare și servire: Decorați cu ulei de măsline, turmeric, pudră de chimen și boia de ardei. Presărați pătrunjel sau coriandru proaspăt și serviți cu pâine prăjită sau, și mai bine, cu o focaccia crocantă.

Video

Notă

  1. Înlăturarea cojilor de năut: Deși e un proces migălos, această etapă face hummusul mult mai fin.
  2. Blenduirea îndelungată: mixați ingredientele suficient de mult timp pentru a obține o textură cremoasă.
  3. Ajustarea consistenței: Adăugați treptat lichide (apă sau zeamă de năut) pentru a obține consistența dorită.
  4. Calitatea uleiului: Folosiți un ulei de măsline extravirgin de bună calitate pentru un gust autentic.
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!

Nutrition

Calorii: 249kcal | Carbohidrați: 21g | Proteine: 8g | Grăsimi: 16g | Fibre: 5g | Zahăr: 3g | Vitamina A: 28IU | Calciu: 57mg