dimensiune tavă - aprox. 40x30 cm
pentru blat
- 300 ml lapte 3,5% grăsime
- 100 g unt 80-82% grăsime
- 100 g făină
- 5 ouă
- un praf de sare
umplutură pate de ficat (pentru ½ de blat)
- 200 g pate de ficat
- 50 g unt 80-82% grăsime, foarte moale
- opțional - sare, piper după gust
- gogoșari în oțet tăiați cubulețe mici
umplutură de brânză (pentru ½ de blat)
- 150 g brânză de vaci (brânză dulce) grasă
- 70 g unt 80-82% grăsime, foarte moale
- sare, piper, chimen, boia după gust
- măsline negre, tăiate cubulețe
Rulada aperitiv se poate umple cu umpluturi diverse. Câteva sugestii de umpluturi delicioase:
- cremă de brânză cu boia de ardei şi chimen,
- pastă de ton cu muştar,
- pate de ficat făcut în casă frecat cu puţin unt şi cubuleţe de gogoşari în oţet,
- cremă fină de brânză cu ardei gras şi bucăţele de măsline,
- pastă de măsline,
- pastă de creier,
- icre de peşte.