Fierbeți cartofii în coajă, apoi lăsați-i să se răcească bine și curățați-i de coajă.
Tăiați-i felii și puneți-i într-un bol încăpător sau, dacă preferați, distribuiți-i în farfurii pentru fiecare porție.
Amestecați iaurtul cu usturoiul zdrobit, uleiul, sarea, piperul și mărarul tocat.
Turnați sosul de iaurt aromat peste cartofi și amestecați ușor sau la fel, distribuiți-l pe farfurii peste feliile de cartofi fierți. Decorați cu mărar proaspăt și serviți salata rece.
Notă
Nu feliați cartofii cât sunt calzi – se vor sfărâma și vor absorbi prea mult sos.
Folosiți iaurt cu grăsime, nu variante light, ca sosul să fie cremos și gustos.
Dacă faceți salata cu o zi înainte, gustul se intensifică – usturoiul și mărarul se combină minunat.
Usturoiul proaspăt este ideal, dar dacă aveți doar granulat, folosiți-l cu măsură – e mai puternic.