Sardine la cuptor în stil grecesc cu usturoi și oregano
Sardine la cuptor, iată o rețetă iubită în toată Grecia! Sardine proaspete gătite într-un amestec simplu de ulei, oregano grecesc, usturoi, și suc de lămâie. O mâncare ușor de făcut, cu superbe arome mediteraneene.
Curățați sardinele, spălați-le și uscați-le cu prosoape de hârtie.
Într-un castron mare amestecați toate ingredientele cu excepția pătrunjelului proaspăt și a sardinelor.
Adăugați sardinele în bol și amestecați ușor, astfel încât toate sardinele să fie acoperite.
Ungeți vasul de gătit cu puțin ulei de măsline și puneți sardinele astfel încât să fie toate într-un singur strat. Stropiți peștele cu sosul rămas în castron.
Gătiți timp de 15-17 minute la 220 C cu ventilatorul pornit, poate puțin mai mult dacă sunt sardine mai mari.
Scoateți tava din cuptor, presărați cu pătrunjel proaspăt și un suc de lămâie
Video
Notă
Deoarece aceasta este o rețetă grecească, este de preferat să folosiți oregano grecesc. Cel italian are o aromă diferită și nu veți obține gustul autentic al preparatului.
Muștarul este opțional. Nouă ne place mult să îl folosim în marinade, așa că e tușa mea personală, nu face parte din rețeta originală grecească. Îl puteți omite.