Îndepărtați osul și pielea de la pieptul de pui. Osul îl puneți la fiert pentru 30-40 de minute cu 1 litru de apă și un praf de sare. Îndepărtați spuma care se formează.
Condimentați pieptul de pui cu sare și piper pe ambele părți. Puneți-l într-o tavă și dați-l la cuptor, la 200 de grade (cuptorul preîncălzit) pentru aprox. 40-45 de minute. La jumătatea timpului îl întoarceți pe partea cealaltă.
Într-o oală încăpătoare (4-5 litri) puneți 2 linguri de ulei și căliți legumele tăiate cubulețe mici, pentru 3-4 minute.
Adăugați 3 litri de apă caldă, sare și piper și lăsați supa să fiarbă acoperită cu capac pentru 20-25 de minute până când legumele sunt gătite.
Adăugați roșiile și usturoiul trecut prin presă și lăsați supa să mai fiarbă 5 minute.
Acum puteți da deoparte câte porții doriți pentru supa vegană. Adăugați fasole, năut sau linte fiartă, o mână de spanac și lăsați supa pe foc 5 minute, doar cât să se împrietenească aromele.
În oala mare completați cu 1 litru de apă caldă și puneți tortellini la fiert. Îi lăsați să fiarbă cu 5 minute mai puțin decât timpul indicat de pachet.
Adăugați spanacul și fierbeți încă 5 minute. Supa vegetariană e gata, puteți da deoparte câte porții doriți.
Între timp osul de pui a fiert, strecurăm supa printr-o sită. Scoatem și pieptul de pui din cuptor și imediat îl desfacem cu 2 furculițe.
În oala mare cu supă punem supa de pui și pieptul de pui. Mai lăsăm 5 minute pe foc mic și putem servi supa cu pătrunjel și parmezan ras, după gust.
Video
Notă
Folosiți pentru această supă cei mai mici tortellini pe care îi găsiți. Dacă sunt prea mari, se umflă mult la fiert, iar oala va fi cam aglomerată.
Dacă nu aveți nevoie o cutie întreagă de tortellini, care de obicei are 250 de grame, folosiți doar cât vă trebuie, iar ceea ce rămâne puteți păstra la congelator pentru altădată.
Aveți în vedere, mai ales dacă păstrați supa de pe o zi pe alta, că tortellini se vor umfla foarte mult și vor absorbi mult lichid. Așa că fie faceți de la început supa mai fluidă, fie înainte de servire mai adăugați supă de legume sau de pui.
Spanacul, mai ales dacă este varianta baby se înmoaie foarte repede și își pierde culoarea și textura. Asigurați-vă că nu îl adăugați prea devreme în oală, ca să nu fiarbă prea mult.
Dacă vă plac supele picante, puteți adăuga la fiert o linguriță de fulgi de chilli.