Tort de biscuiți cu cremă de ciocolată
Rețeta simplă, fără coacere pentru un tort de biscuiți cu cremă de ciocolată absolut delicios, potrivit pentru orice ocazie festivă.
Preparare30 minutes mins
la rece4 hours hrs
Timp total4 hours hrs 30 minutes mins
Categorie: Deserturi
Cuisine: Romaneasca
Porții: 8
Calories: 821.5kcal
pentru o formă cu inel detașabil cu diametrul de 18 cm
sirop pentru biscuiți
- 150 ml apă
- 100 g zahăr
- 90 g unt
- 25 ml rom
crema de ciocolată
- 200 ml smântână pentru frișcă 35% grăsime
- 180 g ciocolată amăruie
- 250 g mascarpone
- 50 g zahăr pudră (sau după gust)
- 15 ml rom
decor
- 3-4 crenguțe de rozmarin
- vișine din vișinată
- jumătăți de miez de nucă
- coaja de portocală confiată
siropul
Într-o crăticioară puneți la fiert: apa (sau laptele), zahărul și untul rece, tăiat cuburi.
Fierbeți siropul până când untul se topește iar zahărul este complet dizolvat.
Lăsați siropul să se răcească puțin. Amestecați din când în când ca să nu facă pojghiță.
După ce s-a răcorit puțin, adăugați romul și coaja rasă de portocală.
blatul de biscuiți
Puneți stafidele la înmuiat în puțină apă călduță cu o 25 ml de rom.
Rumeniți nucile pentru 1-2 minute într-o tigaie, lăsați-le să se răcească și apoi le tocați grosier cu un cuțit.
Tăiați rahatul cuburi de 1 cm.
Rupeți biscuiții cu mâna în bucăți potrivite (3-4 cm).
Peste biscuiți puneți stafidele hidratate și scurse, miezul de nucă, cuburile de rahat și pudra de cacao.
Turnați siropul peste ingredientele uscate din castron.
Amestecați până când toți biscuiții s-au umezit și nu mai există deloc lichid neîncorporat în castron.
Turnați compoziția într-o formă de tort cu inel detașabil în care ați pus în prealabil hârtie de copt.
Compactați cu grijă amestecul de biscuiți ca să nu rămână goluri de aer.
Acoperiți cu o folie alimentară și dați tava la frigider pentru cel puțin 4 ore.
crema de ciocolată
Puneți frișca la încălzit și tăiați ciocolata cubulețe.
Când frișca ajunge la temperatura de fierbere, puneți ciocolata mărunțită. Nu amestecați, ci lăsați vasul deoparte timp de 10-15 minute timp în care ciocolata se va topi.
După cele 15 minute, amestecați cu un tel de mână să omogenizați crema și verificați să nu fi rămas bucățele de ciocolată care nu s-au topit.
Acoperiți vasul și dați-l la frigider pentru cel puțin 4 ore.
După cele 4 ore, adăugați romul și mixați crema energic cu un mixer de mână până când se întărește.
Încorporați mascarpone puțin câte puțin, folosindu-vă de un mixer.
La final încorporați zahărul pudră.
asamblare și decor
Scoateți tortul din formă și răsturnați-l pe un platou.
Îmbrăcați tortul cu cremă de jur împrejur. Deasupra faceți câteva aveline folosind un poș cu dui în formă de stea.
Decorați cu miez de nucă, vișine din vișinată (sau din compot) și coajă de portocală confiată.
Umeziți crenguțele de rozmarin și presărați-le cu nuca de cocos care sa imite fulgii de zăpadă.
Serving: 210g | Calorii: 821.5kcal | Carbohidrați: 79.1g | Proteine: 12.05g | Grăsimi: 49.76g | Fibre: 0.56g