Pregătiți de la început umplutura: într-un vas amestecați pudra de cacao, zahărul și miezul de nucă.
În alt bol, mixați albușurile cu un praf de sare până devin spumă fermă.
În alt castron, mixați gălbenușurile cu zahărul și vanilia până se deschid la culoare și își măresc volumul, apoi turnați untul, apoi laptele continuând să mixați.
Încorporați făina, apoi albușurile bătute în amestecul de gălbenușuri, folosind un tel de mână și mișcări unșoare, de jos în sus.
Încălziți tigaia și ungeți-o cu unt. Puneți un polonic de aluat în cratiță și rotiți tigaia cu mișcări curculare ca să se distribuie uniform. Datorită albușului din aluat, clătitele vor fi mai groase și mai pufoase decât cele clasice.
Verificați cu o spatulă și când spatele clătitei s-a rumenit, luați-o de pe foc și lăsați-o să alunece pe o farfurie cu partea ne-rumenită în sus.
Imediat presărați 3 linguri din amestecul de cacao și zahăr. Procedați la fel cu toate clătitele.
Doar ultima clătită o răsturnați invers peste celelalte, adică cu partea rumenită în sus.
Serviți tortul de clătite alunecate imediat, cât timp clătitele sunt încă ușor călduțe, moi și fragede, iar umplutura de cacao topită este fluidă, ca un sos de ciocolată.