Go Back
Print
QR Code
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Tipărește rețeta
Salvează pe Pinterest
5
from
10
votes
Usturoi murat în oţet cu mirodenii
Preparare
15
minutes
mins
Gătire
5
minutes
mins
Timp total
20
minutes
mins
Categorie:
Cum se face?
Porții:
2
borcane de 200 g
Autor:
Iuliana Sbîrnea
Ingrediente
3-4
căpățâni de usturoi
cam 200 g
100
ml
de oțet de 9 grade
1
linguriță de sare grunjoasă
neiodată
1
linguriță de zahăr
200
ml
de apă
la alegere: piper negru
piper roșu, boabe de muștar sau coriandru
la alegere: rozmarin
cimbru, oregano, busuioc
Mod de preparare
Se curăţă usturoiul şi se clătesc căţeii sub un jet de apă ca să fim siguri că nu a mai rămas nicio cojiţă.
Se aşează usturoiul in borcane, împreună cu mirodeniile preferate, iar borcanele se aşează pe un suport metalic.
Se pune la fiert apa cu oţetul, sarea şi zahărul. Când amestecul se apropie de temperatura de fierbere se toarnă în borcane, peste usturoi.
Se înfiletează bine capacele, se lasă borcanele să se răcească, apoi se depozitează în cămară pentru cel puţin 10 zile.
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!
Menționează
@iuliana_bucate_aromate
sau tag
#bucatearomate
ca să te putem găsi!