Cum să faci cea mai simplă tartă cu căpşuni
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest

Cum să faci cea mai simplă tartă cu căpşuni. Şi cea mai bună :)

Preparare15 mins
Gătire15 mins
Timp total30 mins
Categorie: Desert
Porții: 6 -8
Autor: Bucate Aromate

Ingrediente

blatul - pentru o formă cu diametrul de 26 cm

  • 2 ouă
  • 60 g zahăr
  • 60 g făină
  • 1 praf de sare
  • coaja rasă de la 1/2 de lămâie
  • puţin unt pentru uns tava

umplutura

  • 500 g căpşuni
  • 180 g zahăr tos
  • 400 ml smântână pentru frişcă cu min. 30% grăsime
  • 50 g zahăr pudră
  • 1 linguriţă pastă de vanilie Bourbon

Mod de preparare

  • Daţi deoparte câteva căpşuni mai frumuşele pentru decorul de la final.
  • Spalaţi căpşunile şi curăţăţi-le de codiţe. Tăiaţi-le felii dacă sunt prea mari.
  • Presăraţi-le cu 180 g zahăr tos şi lăsaţi-le la frigider până când le vine rândul să le folosim.
  • Din când în când mai treceţi pe la ele şi amestecaţi-le cu o lingură să se topească zahărul şi să fie toate cuprinse de sirop.

blatul

  • Aprindeti cuptorul la 180 de grade şi ungeţi cu unt o formă de tartă de 26 cm.
  • Puneţi ouăle întregi, coaja de lămâie, zahărul şi sarea într-un bol şi mixaţi timp de cel puţin 7 minute până când ouăle se albesc şi îşi triplează volumul.
  • Adăugaţi făina în ploaie şi încorporaţi folosind un tel sau o spatulă.
  • Turnaţi compoziţia în tavă, nivelaţi şi daţi tava la cuptor pentru 12-15 minute, funcţie de cuptor. Nu depăşiţi momentul când blatul a început să se rumenească uşor pe margini, iar la suprafaţă e alb şi dacă îl apăsaţi cu degetele este elastic, nelipicios. Blatul nu trebuie să fie rumenit şi uscat, el va rămâne uşor umed.
  • Lăsaţi blatul să se răcească complet înainte să îl umpleţi.

umplutura

  • Bateţi smântâna până devine fermă, adăugaţi zahărul pudră şi vanilia şi mixaţi din nou să le încorporaţi.
  • Puneţi jumătate din cantitatea de frişcă peste blat.
  • Peste stratul de frişcă puneţi căpşunile care au stat cu zahăr la frigider, scurse de sirop. Siropul rezultat îl puteţi folosi pentru a prepara băuturi răcoritoare.
  • Peste căpşuni puneţi restul de frişcă şi decoraţi cu căpşunile păstrate deoparte.
  • Puteţi servi tarta imediat, dar va fi mai bună dacă are timp să stea măcar 2 ore la frigider.
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!