Lăsaţi puiul să se dezgheţe pe îndelete la frigider.
Aprindeţi cuptorul la 180 de grade şi ungeţi cu puţin ulei o formă potrivită ca mărime.
Curăţaţi cartofii şi îi tăiaţi în felii groase. Puneţi-i în formă şi presăraţi condimente după gust.
Spălaţi puiul, curăţaţi-l dacă mai e nevoie, apoi tăiaţi târtiţa şi vârfurile aripilor.
Condimentaţi puiul pe toate părţile. Introduceţi în interior 3-4 căţei de usturoi şi aşezaţi-l în tavă, peste cartofi.
Adăugaţi 50-75 ml de apă.
Acoperiţi tava cu folie de aluminiu şi dați-o la cuptor pentru 40 de minute. După acest timp, îndepărtaţi folia şi lăsaţi în continuare tava la cuptor până când puiul este rumenit atât cât vă place.
Serviţi imediat, cu salată verde sau cu o salată de murături.