Go Back
Print
Recipe Image
Notes
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Tipărește rețeta
Salvează pe Pinterest
5
from
3
votes
Compot răcoritor de cireşe cu lămâie
Preparare
5
minutes
mins
Gătire
15
minutes
mins
Timp total
20
minutes
mins
Categorie:
Bauturi
Porții:
8
Autor:
Iuliana Sbîrnea
Ingrediente
2
litri de apă
aprox. 500 g cireșe
cu tot cu sâmburi
1
lămâie micuță
sau ½ de lămâie mare
zahăr
miere sau alt îndulcitor după gust
Mod de preparare
Puneți cireșele în apă și lăsați-le să dea câteva clocote.
Nu le fierbeți prea mult! Vrem doar să își lase aroma în apă și să o coloreze, dar să rămână întregi și cărnoase.
Lăsați compotul să ajungă la temperatura camerei. Adăugați lămâia tocată mărunt, acoperiți vasul cu un capac și băgați compotul la frigider.
Serviți compotul rece.
Notă
Dacă folosiți zahăr pentru îndulcit, adăugați-l de la început în apă. Dacă îndulciți cu miere, o puneți după ce compotul s-a răcit puțin.
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!
Menționează
@iuliana_bucate_aromate
sau tag
#bucatearomate
ca să te putem găsi!