sos de caramel sarat
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest

Sos de caramel sărat - doar câteva ingrediente, gata în 10 minute

Preparare10 mins
Timp total10 mins
Categorie: Din camara / Cum se face?
Autor: Iuliana @ Bucate Aromate

Ingrediente

  • 200 de grame de zahăr
  • 2 linguri de apă rece
  • 90 de grame de unt min. 80% grăsime
  • 200 ml. smântână pentru frișcă 35% grăsime
  • 1 linguriță extract de vanilie
  • 10 g sare roz de Himalaya sau altă sare de bună calitate
  • 1 linguriță miere de albine

Mod de preparare

  • Într-o crăticioară cu fund gros şi pereţi înalţi, puneţi zahărul la topit împreună cu cele 2 linguri de apă. Nu amestecaţi, doar mişcaţi din când în când cratiţa să se topească uniform zahărul.
  • Între timp punem şi frişca la încălzit (nu trebuie să fiarbă!)
  • Când zahărul a căpătat o culoare brună, frumoasă şi uniformă, adăugaţi untul şi amestecaţi rapid cu un tel.
  • După ce untul s-a topit, se trage cratiţa de pe foc şi se adaugă smântâna fierbinte. Amestecaţi energic cu telul. Compoziţia se va umfla, dar nu trebuie să vă speriaţi, e normal, se va calma imediat.
  • Adăugaţi sarea, mierea de albine şi extractul de vanilie. Omogenizaţi şi lăsaţi sosul să se răcească complet, apoi îl puteţi transfera într-un borcan.
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!