Spaghete cu creveţi, sos de roşii şi usturoi
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest

Spaghete cu creveţi, sos de roşii şi usturoi

Preparare10 mins
Gătire20 mins
Timp total30 mins
Categorie: Feluri de baza
Porții: 2
Autor: Iuliana @ Bucate Aromate

Ingrediente

  • 250 g spaghete
  • 400 g creveți proaspeți sau congelați
  • 250 ml cuburi de roșii eu am pus din conserva
  • 50 g unt
  • 50 ml ulei de măsline
  • 2-3 căței de usturoi
  • sare și piper după gust
  • pătrunjel proaspăt

Mod de preparare

  • Daca folosiţi creveti congelaţi, ar trebui să îi lăsaţi în prealabil să se dezgheţe. Dacă aveţi creveţi proaspeţi, va trebui să îi spălaţi şi să îi decorticaţi.
  • Puneţi apa pentru paste la fiert cu un pic de sare. Când apa dă în clocot adăugaţi spaghetele şi le fierbeţi conform instrucţiunilor de pe pachet.
  • Între timp puneţi într-o tigaie adâncă untul, uleiul şi usturoiul trecut prin presă. Căliţi usturoiul doar 1 minut, cât să îşi dezvolte aroma, apoi puneţi şi creveţii în tigaie.
  • Lăsaţi creveţii să se gătească 2-3 minute, nu mai mult, apoi adăugaţi cuburile de roşii şi cam un polonic din apa în care fierb pastele. Potriviţi gustul de sare şi piper, amestecaţi şi lăsaţi să mai fiarba 1-2 minute, apoi stingeţi focul.
  • Între timp au fiert şi pastele, le scurgeţi şi le puneţi în tigaie peste creveţii cu sos de roşii.
  • Amestecaţi şi serviţi imediat, cu pătrunjel verde tocat fin.
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!