Cui nu-i plac spaghetele? Şi cui nu-i plac creveţii? Nu văd mâini ridicate pe aici, aşa că reţeta de azi de spaghete cu creveţi, sos de roşii şi usturoi va fi cu siguranţă pe placul tuturor 🙂
În orice caz, nouă ne plac foarte mult şi am mai mereu în stoc o pungă cu creveţi congelaţi pe care îi păstrez special pentru serile în care venim obosiţi de la serviciu şi vrem să mâncăm ceva bun şi rapid. Despre paste ce să mai spun, că nu ne lipsesc niciodată din dulap!
De data asta am ales spaghetele fără gluten de la Schar. Sunt foarte gustoase, sunt făcute din făină de porumb, de aici şi culoarea lor frumoasă şi mai au în compoziţie şi făină de orez. Sunt puţin mai ferme decât spaghetele obişnuite, cele din făină de grâu şi cel puţin în combinaţia de azi cu fructe de mare şi sos de roşii, mie mi-au plăcut foarte mult. Oricum, merită să le încercaţi. Altfel, reţeta se poate face, desigur, cu orice tip de spaghete sau chiar şi cu alt tip de paste.
Usturoiul călit în amestec de ulei şi unt, ca şi pătrunjelul proaspăt de la final, fac toţi banii în reţeta asta. Vă recomand să nu renunţaţi la ele!
Gata, e o reţetă super-simplă, nu mai zic nimic. Mă grăbesc să o termin de scris, căci dacă mă mai uit mult la poze, parcă văd că o să avem din nou paste cu creveţi în meniu! Nu că s-ar plânge cineva, dimpotrivă!
Dacă vă plac creveţii, poate vreţi să încercaţi şi o supă-cremă de creveţi iar la felul doi vă recomand reţeta de creveţi traşi în unt cu usturoi şi pătrunjel, la fel de bună şi rapidă 🙂
Mod de preparare spaghete cu creveţi, sos de roşii şi usturoi

Ingrediente
- 250 g spaghete
- 400 g creveți proaspeți sau congelați
- 250 ml cuburi de roșii eu am pus din conserva
- 50 g unt
- 50 ml ulei de măsline
- 2-3 căței de usturoi
- sare și piper după gust
- pătrunjel proaspăt
Instrucțiuni de preparare
- Daca folosiţi creveti congelaţi, ar trebui să îi lăsaţi în prealabil să se dezgheţe. Dacă aveţi creveţi proaspeţi, va trebui să îi spălaţi şi să îi decorticaţi.
- Puneţi apa pentru paste la fiert cu un pic de sare. Când apa dă în clocot adăugaţi spaghetele şi le fierbeţi conform instrucţiunilor de pe pachet.
- Între timp puneţi într-o tigaie adâncă untul, uleiul şi usturoiul trecut prin presă. Căliţi usturoiul doar 1 minut, cât să îşi dezvolte aroma, apoi puneţi şi creveţii în tigaie.
- Lăsaţi creveţii să se gătească 2-3 minute, nu mai mult, apoi adăugaţi cuburile de roşii şi cam un polonic din apa în care fierb pastele. Potriviţi gustul de sare şi piper, amestecaţi şi lăsaţi să mai fiarba 1-2 minute, apoi stingeţi focul.
- Între timp au fiert şi pastele, le scurgeţi şi le puneţi în tigaie peste creveţii cu sos de roşii.
- Amestecaţi şi serviţi imediat, cu pătrunjel verde tocat fin.
Note
Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.
Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.
Lasă un răspuns