Ceafă de porc la tavă cu vin roşu şi legume aromate
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest

Ceafă de porc la tavă cu vin roşu şi legume aromate

Preparare10 mins
Gătire40 mins
Timp total50 mins
Categorie: Feluri de baza
Porții: 4
Autor: Iuliana S.

Ingrediente

  • 4 felii de ceafă de porc
  • 4 morcovi
  • 8 cartofi
  • 1 ardei gras
  • 50 ml de ulei
  • 4-5 căţei de usturoi
  • 200-250 ml vin roşu
  • 3-4 crenguţe de rozmarin sau rozmarin uscat
  • 2 linguriţe de boia de ardei
  • 2 linguriţe de seminţe de chimen
  • piper boabe eu am avut piper mozaic
  • sare după gust

Mod de preparare

  • Aprindeţi cuptorul la 180 de grade şi ungeţi cu puţin ulei o tavă încăpătoare.
  • Condimentaţi feliile de carne pe toate părţile şi aşezaţi-le în tavă.
  • Printre ele puneti legumele întregi. Cartofii dacă sunt prea mari, cum au fost ai mei, îi puteţi tăia în două.
  • Aruncaţi deasupra căţeii de usturoi tăiaţi felii, boabe de piper şi crenguţele de rozmarin.
  • Presăraţi cu sare, boia de ardei şi seminţe de chimen.
  • Turnaţi vinul roşu, înveliţi tava cu o o folie de aluminiu şi daţi-o la cuptor pentru 30 de minute.
  • După acest timp îndepărtaţi folia, stropiţi carnea şi legumele cu sosul format şi mai lăsaţi tava la cuptor încă vreo 10-15 minute să se rumenească carnea.
  • Serviţi cu murături sau orice salată vă place.
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!