Go Back
+ servings
Ceafă de porc la tavă cu vin roşu şi legume aromate
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 3 votes

Ceafă de porc la tavă cu vin roşu şi legume aromate

Preparare10 minutes
Gătire40 minutes
Timp total50 minutes
Categorie: Feluri de baza
Porții: 4

Ingrediente

  • 4 felii de ceafă de porc
  • 4 morcovi
  • 8 cartofi
  • 1 ardei gras
  • 50 ml de ulei
  • 4-5 căţei de usturoi
  • 200-250 ml vin roşu
  • 3-4 crenguţe de rozmarin sau rozmarin uscat
  • 2 linguriţe de boia de ardei
  • 2 linguriţe de seminţe de chimen
  • piper boabe eu am avut piper mozaic
  • sare după gust

Mod de preparare

  • Aprindeţi cuptorul la 180 de grade şi ungeţi cu puţin ulei o tavă încăpătoare.
  • Condimentaţi feliile de carne pe toate părţile şi aşezaţi-le în tavă.
  • Printre ele puneti legumele întregi. Cartofii dacă sunt prea mari, cum au fost ai mei, îi puteţi tăia în două.
  • Aruncaţi deasupra căţeii de usturoi tăiaţi felii, boabe de piper şi crenguţele de rozmarin.
  • Presăraţi cu sare, boia de ardei şi seminţe de chimen.
  • Turnaţi vinul roşu, înveliţi tava cu o o folie de aluminiu şi daţi-o la cuptor pentru 30 de minute.
  • După acest timp îndepărtaţi folia, stropiţi carnea şi legumele cu sosul format şi mai lăsaţi tava la cuptor încă vreo 10-15 minute să se rumenească carnea.
  • Serviţi cu murături sau orice salată vă place.
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!