Go Back
+ servings
Pastă de năut cu ardei copţi
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 2 votes

Pastă de năut cu ardei copţi

Preparare10 minutes
Timp total10 minutes
Categorie: Aperitive
Porții: 2

Ingrediente

  • 400 g de năut fiert 1 conservă
  • 1 ardei kapia copt
  • 2 căţei de usturoi
  • 1 linguriţă de oregano uscat
  • 20 ml de ulei de măsline
  • 2 linguri de suc de lămâie
  • un vârf de linguriţă de turmeric
  • sare şi piper după gust
  • câteva seminţe de pin pentru presărat deasupra - opţional

Mod de preparare

  • Se fierbe năutul (dacă nu folosiţi năut din conservă), iar ardeiul kapia se coace şi se curăţă de coajă.
  • Se pun toate ingredientele în blender sau robot şi se mixează până când obţinem o pastă omogenă şi cremoasă.
  • Dacă pasta vi se pare prea uscată, mai adăugaţi ulei de măsline sau 2-3 linguri din apa în care a stat năutul.
  • Punem pasta de năut cu ardei copţi într-un vas potrivit şi o lăsăm la frigider cam 30 de minute ca să se întrepătrundă toate aromele.
  • Înainte de servire o stropim cu puţin ulei de măsline şi o presărăm cu oregano uscat şi cu sâmburi de pin.
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!