Spălaţi legumele şi le curăţaţi de coajă unde este cazul. Lăsați ceapa întreagă, restul le puteţi lăsa întregi sau le puteţi tăiați în cuburi mai mari, cum am făcut eu. Turnați aproximativ 2 litri de apă.
Puneți de la început în apă: ulei, turmeric, sare și piper măcinat proaspăt după gust.
Lăsaţi supa să fiarbă domol, la foc mic, acoperită cu capac. Dacă le-ați tăiat cuburi, în 20 de minute, legumele ar trebui să fie deja fierte.
Când legumele sunt fierte, adăugați pastele. Dacă folosiți fidea sau tăieței subțiri, mai lăsați supa pe foc încă 3-5 minute. Dacă folosiți paste scurte (penne, fusilli), acestea fierb cam în 7-8 minute.
După ce au fiert și pastele, stingeți focul, puneți pătrunjelul tocat fin și lăsați oala acoperită cu capac pentru 5 minute ca să se combine aromele.
Serviți supa de legume cu turmeric caldă. Dacă mai rămâne, păstrați-o la frigider și încălziți-o la foc mic înainte de servire.