Go Back
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 1 vote

Sote de ciuperci cu usturoi

Categorie: Feluri de baza

Ingrediente

pentru 2 porţii

  • 500 g de ciuperci eu am folosit Champignon
  • 50 ml de ulei
  • 2 căţei de usturoi
  • 3-4 fire de ceapă verde folosim doar frunzele
  • ½ de linguriţă de cimbru uscat
  • sare şi piper după gust

Mod de preparare

  • Spălăm ciupercile sub un jet rapid de apă, la uscăm şi le tocăm cuburi (inclusiv codiţele).
  • Încingem uleiul într-o tigaie, adăugăm ciupercile şi amestecăm din când în când să nu se lipească.
  • Când ciupercile încep să prindă culoare, iar apa lăsată de ele s-a evaporat, adăugăm usturoiul dat pe răzătoarea mică (sau trecut prin presă), cimbrul şi frunzele de ceapă tocate mărunt. Condimentăm cu sare şi piper după gust şi mai lăsăm ciupercile pe foc 5-7 minute să se întrepătrundă aromele.
  • Le păstrăm la cald, acoperite cu capac până când este gata şi mămăliguţa, apoi le servim împreună.
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!