Ciuperci sote, o reţetă de post perfectă lângă o mămăliguţă caldă, dar poate fi şi o garnitură excelentă lângă un cotlet de porc cu vin roşu de exemplu, sau lângă o friptură de curcan la cuptor. Voi decideţi 🙂
Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Ingrediente
pentru 2 porţii
- 500 g de ciuperci (eu am folosit Champignon)
- 50 ml de ulei
- 2 căţei de usturoi
- 3-4 fire de ceapă verde (folosim doar frunzele)
- ½ de linguriţă de cimbru uscat
- sare şi piper după gust
Instrucțiuni de preparare
- Spălăm ciupercile sub un jet rapid de apă, la uscăm şi le tocăm cuburi (inclusiv codiţele).
- Încingem uleiul într-o tigaie, adăugăm ciupercile şi amestecăm din când în când să nu se lipească.
- Când ciupercile încep să prindă culoare, iar apa lăsată de ele s-a evaporat, adăugăm usturoiul dat pe răzătoarea mică (sau trecut prin presă), cimbrul şi frunzele de ceapă tocate mărunt. Condimentăm cu sare şi piper după gust şi mai lăsăm ciupercile pe foc 5-7 minute să se întrepătrundă aromele.
- Le păstrăm la cald, acoperite cu capac până când este gata şi mămăliguţa, apoi le servim împreună.
Note:
1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.
2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.
Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe emailVezi aici alte reţete cu ciuperci.
De asemenea, poate îţi este util să afli şi cum se face mămăliga perfectă 🙂
Nu uitaţi că puteţi printa reţeta de sote de ciuperci cu usturoi, pentru a o avea la îndemână atunci când o preparaţi sau să o păstraţi la colecţia voastră de reţete pentru mai târziu.
Poftă bună!
Claudia a zis
Buna mancarica! Mi-ar fi prins bine pentru cina din seara asta dar las pe maine 🙂
Iuliana a zis
Maine cred ca o repet si eu 🙂