Go Back
Tipărește rețeta
No ratings yet

Vinete umplute cu legume la cuptor

Categorie: Feluri de baza

Ingrediente

pentru 2 porţii

  • 1 vânătă mare
  • 1 ceapă
  • 2 căţei de usturoi
  • 1 ardei gras roşu
  • 1 roşie mijlocie
  • 1 morcov
  • 100 ml de ulei pentru prăjit
  • 50 ml ulei de măsline
  • cimbru uscat sau proaspăt
  • sare piper
  • pătrunjel verde pentru decor

Mod de preparare

  • Spălaţi vânăta, uscaţi-o cu un prosop şi tăiaţi-o în 2 jumătăţi pe lung.
  • Scobiţi miezul fiecărei jumătăţi ajutându-vă de o lingură. Păstraţi miezul.
  • Presăraţi cu sare şi aşezaţi jumătăţile de vânătă pe un grill, întâi cu partea scobită în jos. Lăsaţi până se încep să se înmoaie, apoi le întoarceţi pe partea cealaltă.
  • Între timp tăiaţi ceapa, ardeiul gras şi miezul păstrat de la vânătă în cubuleţe mici. Usturoiul se trece prin presă, iar morcovul se dă pe răzătoarea cu găuri mari.
  • Se pun toate legumele la călit în cei 100 ml de ulei, amestecând din când în când să nu se ardă. Când legumele s-au înmuiat, se adaugă şi roşia tăiată cuburi. Se potriveşte gustul de sare şi piper, se adaugă cimbrul şi se lasă amestecul să clocotească 3-4 minute.
  • Se aşează vinetele într-o tavă care va merge la cuptor, se umplu cu amestecul de legume călite şi se stropesc cu uleiul de măsline.
  • Se bagă tava în cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru 30 de minute.
  • Se servesc călduţe sau reci presărate cu pătrunjel proaspăt tocat.
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!