Spălaţi vânăta, uscaţi-o cu un prosop şi tăiaţi-o în 2 jumătăţi pe lung.
Scobiţi miezul fiecărei jumătăţi ajutându-vă de o lingură. Păstraţi miezul.
Presăraţi cu sare şi aşezaţi jumătăţile de vânătă pe un grill, întâi cu partea scobită în jos. Lăsaţi până se încep să se înmoaie, apoi le întoarceţi pe partea cealaltă.
Între timp tăiaţi ceapa, ardeiul gras şi miezul păstrat de la vânătă în cubuleţe mici. Usturoiul se trece prin presă, iar morcovul se dă pe răzătoarea cu găuri mari.
Se pun toate legumele la călit în cei 100 ml de ulei, amestecând din când în când să nu se ardă. Când legumele s-au înmuiat, se adaugă şi roşia tăiată cuburi. Se potriveşte gustul de sare şi piper, se adaugă cimbrul şi se lasă amestecul să clocotească 3-4 minute.
Se aşează vinetele într-o tavă care va merge la cuptor, se umplu cu amestecul de legume călite şi se stropesc cu uleiul de măsline.
Se bagă tava în cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru 30 de minute.
Se servesc călduţe sau reci presărate cu pătrunjel proaspăt tocat.