Go Back
Inghetata de lamaie
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 1 vote

Îngheţată de lămâie

Categorie: Deserturi

Ingrediente

  • 3 ouă întregi
  • 200 ml de lapte gras min. 3.5%
  • 600 ml de smântână cu 20% grăsime
  • 10 linguri de zahăr
  • coaja rasă de la 2 lămâi de preferat bio
  • sucul de la o lămâie puteţi pune şi mai mult dacă o doriţi mai acrişoară

Mod de preparare

  • Se pune laptele la încălzit. Nu trebuie să fiarbă, lăsaţi-l doar până prinde pojghiţă deasupra şi dă semne că ar începe să se umfle.
  • Între timp se bat ouăle cu un praf de sare şi cu zahărul până se albesc şi devin o cremă omogenă.
  • Se toarnă laptele fierbinte în fir subţire peste ouă, amestecând continuu.
  • Întreaga compoziţie se pune la foc mic şi se amestecă până când se îngroaşă puţin.
  • Lăsăm amestecul de ouă şi lapte să se răcească, apoi adăugăm smântâna (fără să o batem), coaja şi sucul de lămâie şi omogenizăm. Dăm amestecul la frigider pentru cel puţin 3 ore.
  • Turnăm amestecul în cuva maşinii de îngheţată şi o lăsăm cam 30 de minute să se malaxeze pentru a nu face cristale de gheaţă.
  • Dacă nu aveți maşină de îngheţată, turnaţi compoziţia într-un vas care va merge la congelator. O caserolă de la o îngheţată cumpărată cândva e perfectă pentru că are un plastic special care rezistă la temperaturile din congelator fără să se crape.
  • Scoateţi caserola din jumătate în jumătate de oră şi mixaţi îngheţata pentru a împiedica formarea cristalelor de gheaţă. Repetaţi operatiunea de cel puţin 3 ori pentru a obţine o îngheţată cremoasă.
  • Noi am servit îngheţata aşezată pe biscuiţi şi presărată cu coajă de lămâie din cea rasă şi ţinută la borcan cu zahăr.
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!