Tăiați ceapa mărunt, zdrobiți usturoiul, iar morcovul dați-l pe răzătoare. Puneți-le pe toate la călit în 50 ml de ulei pentru 4-5 minute cât să se înmoaie ceapa și să se dezvolte aromele.
Adăugați carnea şi amestecați ca să se desfacă bulgării care se formează. Puneți condimentele, sucul de roșii și vinul și lăsați sosul să fiarbă timp de 30 de minute. Amestecați din când în când să nu se lipească de cratiță
Dați cratița deoparte și adăugați parmezanul ras. Amestecați.
Între timp puneţi pastele la fiert în apă cu sare. Când sunt fierte cam pe trei sferturi, le scurgeţi de apă și le puneți peste sosul de carne. Amestecați.
Turnați compoziţia într-o formă unsă cu ulei, care va merge la cuptor. Presăraţi deasupra mozzarella şi băgaţi tava în cuptorul pre-încins la 180 de grade.
Pastele cu carne tocată sunt gata în aproximativ 20 de minute, după ce s-a topit mozzarella şi au început să se rumenească ușor pe margini.
Serviți pastele imediat, presărate cu pătrunjel proaspăt.
Dacă mai rămân pentru a doua zi le puteți lua la pachet într-o caserolă de sticlă și se încălzesc uşor în cuptor sau la microunde.