Go Back
+ servings
Piure de linte
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 4 votes

Piure de linte

Piure de linte fin, cremos și delicios. O mâncare 100% naturală, plină de fibre.
Preparare5 minutes
Gătire20 minutes
Timp total25 minutes
Categorie: Feluri de baza
Cuisine: Romaneasca
Porții: 4
Calories: 178kcal

Ingrediente

  • 250 g linte eu am folosit linte roşie
  • 1 morcov
  • 1 ceapă mică
  • 50 g unt
  • 2 căței de usturoi
  • 1 vârf de cuţit de boia de ardei iute
  • ½ linguriţă de turmeric
  • sare după gust
  • piper proaspăt măcinat

Mod de preparare

  • Se pune lintea la fiert în aprox. 1 litru de apă împreună cu morcovul tăiat rondele şi ceapa tăiată în jumătate.
  • Când toate legumele sunt fierte, se scurg de apa în care au fiert, se adaugă usturoiul zdrobit şi untul şi se transformă în piure cu ajutorul unui blender de mână. Dacă nu vă place ceapa o puteţi îndepărta după ce a fiert, dar eu am lăsat-o pentru că dă un gust bun şi dulceag piureului.
  • Se condimentează piureul cu sare, piper, boia şi turmeric şi se serveşte după pofta inimii :)
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!

Nutrition

Calorii: 178kcal | Carbohidrați: 16g | Proteine: 6g | Grăsimi: 10g | Colesterol: 27mg | Fibre: 6g | Zahăr: 3g | Vitamina A: 3659IU | Calciu: 27mg