Go Back
Ciulama de pipote si inimi
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 1 vote

Ciulama de pipote şi inimi

Categorie: Feluri de baza

Ingrediente

  • 500 g de pipote şi inimi de pui
  • 1 morcov mic
  • 1 ceapă
  • 400 g smântână pentru gătit
  • 3 linguri de făină
  • sare piper – după gust
  • pătrunjel verde pentru decor opţional

Mod de preparare

  • Pipotele şi inimile se pun la fiert împreună cu legumele, în apă cu sare cât să le cuprindă. Se îndepărtează spuma care se formează deasupra.
  • Când carnea este fiartă, se scot legumele (morcovul îl puteți folosi la o salată).
  • Se amestecă smântâna cu făina şi un praf de sare, apoi, cu un polonic, se adaugă puţin câte puţin din zeama în care a fiert carnea şi se amestecă cu un tel de mană să nu se facă cocoloaşe.
  • Când amestecul s-a subţiat suficient şi a devenit fluid, se toarnă în cratiţă, se potriveşte de sare şi piper după gust, şi se bagă cratiţa în cuptorul preîncălzit la 180 de grade.
  • Este gata cam în 15-20 de minute, când sosul s-a închegat. Se servește cu mămăliguţă caldă ;)
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!