Azi avem în meniu o mâncărică tradițională, din măruntaie de pui, ușor de făcut și foarte gustoasa. Cu siguranță ciulamaua de pipote și inimi vă va aminti și vouă cu nostalgie de copilăria la mama acasă sau la bunici, așa cum îmi amintește mie 🙂
Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Ingrediente
- 500 g de pipote şi inimi de pui
- 1 morcov mic
- 1 ceapă
- 400 g smântână pentru gătit
- 3 linguri de făină
- sare (piper – după gust)
- pătrunjel verde pentru decor (opţional)
Instrucțiuni de preparare
- Pipotele şi inimile se pun la fiert împreună cu legumele, în apă cu sare cât să le cuprindă. Se îndepărtează spuma care se formează deasupra.
- Când carnea este fiartă, se scot legumele (morcovul îl puteți folosi la o salată).
- Se amestecă smântâna cu făina şi un praf de sare, apoi, cu un polonic, se adaugă puţin câte puţin din zeama în care a fiert carnea şi se amestecă cu un tel de mană să nu se facă cocoloaşe.
- Când amestecul s-a subţiat suficient şi a devenit fluid, se toarnă în cratiţă, se potriveşte de sare şi piper după gust, şi se bagă cratiţa în cuptorul preîncălzit la 180 de grade.
- Este gata cam în 15-20 de minute, când sosul s-a închegat. Se servește cu mămăliguţă caldă 😉
Note:
1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.
2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.
Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe emailNu uitați că puteți printa rețeta de ciulama de pipote şi inimi pentru a o avea la îndemână atunci când o preparați sau să o păstrați la colecția voastră de rețete pentru mai târziu.
Poftă bună!
Claudia a zis
Mmmmm, interesant! Nu am facut pana acum ciulama cu pipote si inimi. Buna idee! 🙂
Iuliana a zis
E buna si se face usor. Iar copiii adora sa caute inimioarele prin farfurie 🙂